GÜNDEM

Bakan Ersoy'dan TÜRSAB’a Sert Eleştiri: "Maalesef Yozlaşmış Bir Yapı Var"

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep’te yaptığı açıklamada TÜRSAB hakkında “Maalesef orada kokuşmuş bir yapı var” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Gaziantep’te bir araya geldiği basın mensuplarına, tarihî eser kaçakçılığından kültür festivallerine, turizm hedeflerinden Yunanistan ile rekabete kadar, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRSAB hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Nuri Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) dışındaki tüm sivil toplum kuruluşları (STK) gönüllülük esasına dayanıyor. Yöneticiler ve üyeler tamamen gönüllü olarak hizmet veriyor, hiçbir zorunluluk veya yaptırım yok. Ancak bizim ülkemizde, geçmişte yapılan yasal düzenlemelerle TÜRSAB için zorunlu üyelik getirilmiş. Bugün bu zorunluluk kaldırılsa, TÜRSAB 6 ay içinde tüm üyelerini kaybeder. Bu durum, yönetimin zayıflıklarından kaynaklanıyor. Kişisel çıkarlar, kurumun çıkarlarının önüne geçmiş durumda ve bu yapı maalesef yozlaşmış bir şekilde devam ediyor.

Bizim açımızdan sektörün en büyük STK’sı TÜRSAB değil. Sektördeki en büyük STK konaklama sektöründe. Ulaşım STK’ları da son derece başarılı çalışıyor. Yeme-içme sektörü de örgütlenme konusunda büyük bir atılım yaptı. Bu STK’lar şu anda sektörün en önemli paydaşları arasında ve hepsiyle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. TÜRSAB’ın altında birçok gönüllü dernek bulunuyor ve bu derneklerle olan ilişkimiz çok iyi. Sorunlarını bize iletiyorlar ve biz de bu sorunları çözerek ilerliyoruz”

Dünyada en güvenli yolcu sayısının Türkiye’de olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, geçen sene günübirlik girişi yoğun olan kapıların birbirine entegre edildiğini belirterek “Günübirlik yolcu sayısı net şekilde görülüyor. Dünyada bu kadar entegre çalışan başka bir ülke yok. Bu seneki hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar gelir. Bu seneki tahmini transit yolcu sayısı 20 milyon. Toplam 80 milyon oluyor. O zaman İstanbul Havalimanı’nın uçması lazım. Niye böyle bir şey yapılıyor? Siyaseten aklınca muhalif kesimde yer alıyor, muhalefet yapıyor. Bence STK’ların siyaseten muhalefet yapması doğru değil, tarafsız olması gerekiyor. Siyaset yapacaksanız STK’nın başında durmamanız gerekiyor. Bir siyasi partiye girin, orada siyasetinizi yapın. STK’nızı atlama taşı olarak kullanıp siyasiye erişmeye çalışıyorsanız, bir partide yer bulmaya çalışıyorsanız o dönemler geçti artık” dedi.