Değirmen Makineleri, Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı (Mill Tech), İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını gerçekleştirdiği fuarda değirmen makinelerinde 250 milyon dolarlık yatırımla 10 bin istihdam hedefleniyor.Yaklaşık 100 katılımcıyla bu yıl ilk düzenlenen Değirmen Makineleri, Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı (Mill Tech), Avrupa, Afrika, Türk Cumhuriyetleri, Orta ve Uzak Doğu ülkelerinden binlerce profesyonel alıcıyı misafir edecek.
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Bakan Varank, "Bu fuarların tamamında özel sektörümüzün gücüne ve dinamizmine gururla şahit olduk. Bugün açılışını yaptığımız bir tek MillTech fuarı da sektörün ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından gerçekten büyük bir önem arz ediyor. Burası alanında dünyanın en büyük ticaret platformu özelliğine sahip. 120'nin üzerinde markanın ürününü sergileyeceği bu fuar birçok yenilikçi teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor.''dedi.
''Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikamız sayesinde sanayimizin çarkları hamdolsun çalışmaya devam ediyor"
Bakan Varank ;"Dünya pandeminin oluşturduğu ekonomik krizden daha çıkamamışken, şimdi ardından gelen siyasi olaylarla ve savaşlarla boğuşmaya çalışıyor. Tedarik zincirlerinde yaşanan aksaklığa, enerjide yaşanan krizler de eklenince dünya ekonomisinin çarkları adeta durma noktasına geldi. Ekonomistler, Avrupa ekonomisinin resesyona yani duraklama dönemine girdiğini şimdiden ilan etmeye başladı. Ancak bizler tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin en az seviyede etkilenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde proaktif politikalar uygulamaya çalışıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve Ihracat odaklı ekonomi politikamız sayesinde sanayimizin çarkları hamdolsun çalışmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.
"Değirmen makineleri sektöründen 250 milyon dolarlık yatırım"
DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, fuarda sadece buğday değil makarnadan fasulyeye, yemden mercimeğe çok farklı alanlarla faaliyet gösteren işletmelerin kullanacağı makinelerin alıcılarla buluştuğunu söyledi.
Sektördeki son teknoloji ürünlerin dünyanın farklı yerlerinden ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerle bir araya geldiğini dile getiren Demirtaşoğlu, fuarın ekonomik büyüklüğünden bahsetti.
Demirtaşoğlu, 60 ülkeden katılımcının fuara kayıt yaptırdığını, 15 bin profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini kaydederek, " İtalya, Almanya ve Japonya gibi ülkelerle rekabet edebilmek için sektörümüz yüksek katma değere sahip üretim yapmak için çalışıyor." dedi.
Demirtaşoğlu, "Dünyanın en büyük değirmen makineleri fuarını düzenliyoruz. Ülkemizde üretilen makinelerin yüzde 97'sini ihraç ediyoruz. Dünya değirmen makineleri ihracatında lideriz. Un ihracatında lideriz, makarna ihracatında ise dünya ikincisiyiz. Bu birlikteliğin artarak devam etmesini diliyoruz." diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı açılış töreninin ardından Bakan Varank ve beraberindekiler fuar alanında incelemelerde bulundu ve stantları ziyaret etti.