Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ayla Heyfegil, Neşecan Çekici, Sertaç Karaağaoğlu ve Tuğra Gönden’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, GYODER’in 2023 vizyon ve hedeflerini açıklandı.
Mehmet Kalyoncu, toplantıda yaptığı konuşmada, hem akıllı hem de vicdanlı şehirlere ihtiyaç olduğunu belirterek, GYODER’in yeni hedefinin “4T” vizyonundan beslenen bir kentsel kalkınma olduğunu söyledi. Sahip oldukları uzmanlık, tecrübe ve birikimle sektörü geleceğe taşımayı ve değişen trendlerle değişime hazır bir Türkiye’ye katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Kalyoncu, toplumsal sorumluluklarının farkında olduklarını, ekonomik büyüme ve geleceğin inşası için sektörlerinin önemini bildiklerini ifade etti.
Dünya Bankası’nın raporuna göre 2050’ye kadar 1 milyar yeni konut yapılacağını aktaran Kalyoncu: “Kentleşme süreci hiç olmadığı kadar hızlı. 2011’de yüzde 50 olan kentleşme oranının 2050’de yüzde 70 olacağı öngörülüyor. Bu ihtiyaca karşılık vermek zorundayız ancak bunu nasıl yapacağımız çok önemli. Çünkü 2050’de kentleşme oranının yüzde 70 olması demek, biyoçeşitliliği olan milyonlarca kilometrekarelik alanın kentsel alana dönüşmesi demek. Tam da burada hem akıllı hem vicdanlı şehirlere ihtiyacımız var. Bunu yaparken de ana vizyonumuz olan 4T’yi kullanıyoruz. 4T’yi oluşturan teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum prensipleri ile sektörümüzün tüm paydaşlarını ileriye taşıyacağız. Nüfusun bu kadar arttığı günümüz dünyasında eğer geleceğe sağlıkla ulaşmak istiyorsak asıl amacımız, barınma sorununu ele almak ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel barınma sorunlarının önüne geçmek olmalıdır. Yapılarımızın salt ticari olması önceliğini bırakarak, hem ticari hem vizyoner olmasını merkeze alıyor, güncel tasarım ve üretim metotlarıyla geleceğin evlerini üretmek için ilham olmayı hedefliyoruz. İthal malzeme kullanımını azaltarak yerli malzemeyi olabildiğince sektörümüzde artırırken, yatay mimari odaklı kentsel stratejiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
Kalyoncu, “‘Konut, AVM ve ofis’ üçlemesinin bizi tek başına geleceğe taşımayacağını biliyor, bu üçlüyü ‘lojistik, sanayi ve veri merkezi’ ile güçlendiriyoruz. Öte yandan, artık kamusal alanlara odaklanıyoruz. Hem vicdanlı şehirleşmemizle doğayı koruyor hem de hedefimizdeki insan yaşamına kamusal alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Enerji üreten ve sürdürülebilir bir gayrimenkul anlayışını 2023 rotamızın önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te FUAR DERGİSİ sitemize
abone olun.