FUAR HABERLERİ

TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, ''Tekstil sektörünün lokomotif olduğu ülkemizde, ITM 2024 çok önemli bir fuar''

Abone Ol

ITM 2024 Fuarı yoğun katılımcı ve ziyaretçisiyle kapılarını açtı. Dünya tekstil sektörünü İstanbul’da buluşturan ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarları, Teknik Fuarcılık- Tüyap ortaklığı ve TEMSAD (Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) desteğiyle düzenlendi. ITM Fuarına katılan 1000’ den fazla tekstil teknolojileri üreticisi firma, son modellerini tanıtıyorlar. Türkiye’nin ve bölgenin konusunda en büyük fuarı olan ITM, dünyanın da en önemli fuarları arasında yer alıyor. Lider makine üreticileri, profesyonel ziyaretçiler ve küresel alıcılar 5 gün boyunca Tüyap’ta bir araya gelecek. 

Fuarın TEMSAD için çok önemli olduğuna değinen TEMSAD Başkanı Adil Nalbant Fuar Dergisi mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu. ''Yalnızca TEMSAD olarak değil tekstil sektörünün lokomotif olduğu ülkemizde ekonomi için ITM 2024 çok önemli bir fuar. Fuar her dönemde kendini geliştirerek bu günlere geldi. Şu anda bence dünyanın ikinci büyük fuarı. Çok güzel sunumlar var. En yeni teknolojiler burada. Birçok firma lansmanını bizim fuarımızda yapıyor. Böyle bir fuarı Türkiye’de yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.'' şeklinde konuştu.

Fuara TEMSAD’dan 126 üye katıldığını belirten Nalbant, ''Bu fuarın Türkiye’de, İstanbul’da yapılmasının en büyük özelliği, şu anda batıda yapılan hatta Çin'de yapılan fuarlar için hem uzaklık hem vize sorunu var. Bu yüzden fuarımız burada da bir artı puana sahip. Hakikaten ilk gün olmasına rağmen bile birçok ülkeden hedef pazarlarımız burada.'' ifadelerini kullandı.

Asya’dan, Orta Doğu’dan ve Afrika'dan birçok alım heyetleri geldiğini belirten TEMSAD Başkanı, ''Bunların bir kısmını TEMSAD olarak biz davet ettik. Bir kısmını Teknik Fuarcılık ve Tüyap davet etti. Bir talihsizlik oldu son anda bakanlık alım heyetleri desteğini geri çekti ama sorun değil. Yine gelecek olan yatırım yapmak isteyen tekstil makinelerinin geldiği seviyeyi görmek isteyen temsilciler burada İstanbul’da toplanıyor. Fuarın hem ülkemiz için hem dünya tekstili için çok doğru bir fuar olduğunu ve iyi geçeceğini tahmin ediyorum.'' şeklinde belirtti

Başkan, fuarın uluslararası anlamdaki potansiyelini şu ifadelerle değerlendirdi: ''Tekstil insanoğlunun mutlaka vazgeçilmez sekörlerinden biri. Bunda tekstilin üretildiği makinelerin fuarları oldukça önemli. Bu yüzden hem tekstil makineleri ve tekstil ülkesi olan Türkiye'de böyle bir fuarın düzenlenmesi hem de dünyaya buradan bu teknolojilerin sunuluyor olması, oldukça güzel oluyor. Hem ülkemiz hem İstanbul’umuz hem de tekstil sektörümüz için iyi bir proje olduğunu düşünüyorum. Tekstil makinesi Türkiye’deki tekstil sektörüne makine satmak isteyen firmalar da ürünlerini burada sergiliyor. Biz de her yıl iki milyar dolara yakın makine alan bir ülkeyiz. Bizim tekstil sanayicimiz de başka yerlere gitmeden kendi ayağına gelen bu makinecilerden ve yerli makinecilerimizin da en son ürünlerini görerek gerekli olan yatırımlarla ona göre planlıyorlar.''