7-10 ARALIK 2022 TARİHLERİNDE TÜYAP FUARCILIK VE KONGRE MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN “AGROSHOW EURASIA TARIM,TARIM MAKİNELERİ TEKNOLOJİLERİ VE YAN SANAYİ FUARI” TANITIM LANSMANI  29 HAZİRAN'DA HİLTON ISTANBUL BOSPHORUS OTEL DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.  

 

Lansmana katılan TÜYAP FUARLAR YAPIM A.Ş GENEL MÜDÜRÜ İlhan ERSÖZLÜ, ‘’Türkiye'nin ilk B2B tarım fuarının Avrasya coğrafyasına yeni bir vizyon kazandıracağına ve ülkemizin tarım makineleri ihracatına önemli bir katkı sunacağına inancımız tam.’’dedi.

İsrail'in saldırısına Bakan Kacır’dan cevap: "Milli teknoloji olmazsa olmaz" İsrail'in saldırısına Bakan Kacır’dan cevap: "Milli teknoloji olmazsa olmaz"
Ersözlü, ‘’Ülkemizin bu sektörde böyle bir projeye ihtiyacı vardı . Sektör büyümesinde , sektörün ihracat miktarının arttırılmasında , ihracatçı sayısının arttırılmasında bu fuar önemli bir görev üstlenecek . Diğer fuarlarımızda olduğu gibi TÜYAP Grubu olarak ; TÜYAP hizmet anlayışının en önemli örneğini yine bu fuarda göstereceğiz ve ülkemizin bir milli fuarı olarak  bu sektördeki milli fuar olarakta dış dünyada bir marka haline getirmek için vargücümüzle çalışacağız.”diye ekledi. Fuarın partnerlerinden, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol ÖNAL ‘’Bizim hedefimiz ihracatta Dünya’da ilk 10’un içerisinde yer almak.”   Önal, tarım ürünlerinde son dönemde gerek ülkemizde gerekse Dünya’da ciddi bir artışın söz konusu olduğundan söz etti. “Bu durumun rekabeti olabilmesi adına, gıda güvenliğimizi sağlayabilmek için teknolojiden en üst düzeyde faydalanmamız gerekiyor.”   Bunun yanı sıra ekipman sanayisinin de gelişme sağlaması gerektiğinden bahsetti. Önal, “Günümüzde akıllı tarım konuşulmaya başlandı , burada da kendimizi tanıtmamız gerekiyor.” İHRACAT RAKAMLARINA DA DEĞİNEN ÖNAL, “ 20 yıl önce sektörümüzün ihracatı yaklaşık 60 milyon dolar seviyesindeydi.” İhracat ülkemiz için , sektörümüz için çok önemli . 20 yıl önce sektörümüzün ihracatı yaklaşık 60 milyon dolar seviyesindeydi , ciddi miktarda da dış ticaret açığı veriyorduk . İlk defa 2019 yılında 1 milyar doları aşan bir ihracata ulaştık ve 600 milyon doları aşanda bir dış ticaret fazlası vermeye başladık. 2021 yılını yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir ihracatla kapattık. Başarıyı başarıyla görebilmek için ne ile kıyasladığımıza bakmamız lazım . Bunun anlamıda 2,5 milyar doları aşan bir ihracata ulaşmak . Bunu hadi yapalım’la değil , argümanlarını ortaya koyarak yapmamız lazım.Bizim gerçek manada uluslararası bir Tarım Makineleri Fuarı’na ihtiyacımız var .  

Editör: Admin Admin