EKONOMİ

BTM, TEKMER kuruyor: İTO Başkanı Avdagiç müjdeyi verdi!

Abone Ol

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) girişimcilik merkezi Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), firmalara Ar-Ge kanununda geçen vergisel istisnaları sunan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kuruyor. TEKMER kurulacağının müjdesini BTM Sahne XL etkinliğinde açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Şekib Avdagiç verdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ile girişimcilere hızla iş fikirlerini geliştirme, teknolojik altyapılarını güçlendirme ve iş dünyasıyla daha güçlü bağlantılar kurma fırsatları sunacaklarını açıkladı. Avdagiç, TEKMER'in girişimciler için büyük bir destek sağlayacağını ve özellikle 'yeşil girişimcilik, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği' alanlarında çalışan girişimcilere özel imkanlar sunulacağını vurguladı.

BTM, bu yıl içinde 1.158 girişime ve 1.486 girişimciye ücretsiz hizmet sunduğunu belirten Avdagiç, 17 girişimin yatırım aldığını ve şimdiye kadar toplamda 132 yatırım alan girişim olduğunu ifade etti. Ayrıca, ticarileşen 19 girişiminin küresel alanda önemli projelere imza attığını söyleyen Avdagiç, 2025'te de başarılı çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, TEKMER’in sadece bir mekân değil, aynı zamanda bir vizyon projesi olduğunu ve BTM’yi küresel bir inovasyon merkezi haline getirme hedefinde olduklarını söyledi

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da yaptığı açılış konuşmasında "Bugün BTM'nin 18'inci Sahne XL etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Sahne XL, her yıl üzerine koyarak büyüttüğümüz, geliştirdiğimiz ve daha fazla girişimciye dokunduğumuz bir etkinlik haline geldi. Bu etkinliğimizi Domino konsepti ile düzenliyoruz. Çünkü girişimcilik bir domino etkisi yaratır. Domino, yalnızca bir oyun değildir. Aynı zamanda stratejiyi, sabrı ve birbiriyle bağlantılı küçük adımların büyük sonuçlar doğurabileceğini gösteren bir sanatın adıdır. Her fikir, bir domino taşını harekete geçiren ilk dokunuştur. Her iş birliği, bir sonraki taşı devirecek stratejik bir adımdır. Her başarı, zincirin devamını getiren bir ilham kaynağıdır. Yani kısaca domino taşları, yalnızca bir hareketin gücünü değil, bu gücün doğru bir planlamayla büyük bir değişime dönüşebileceğini de simgeler. BTM olarak bizler de bu taşların daha sağlam dizilmesi, daha uzağa ulaşması ve daha büyük etkiler yaratması için çalışıyoruz. Tabi bu zincirin tamamlanması, sizin gibi değerli destekçilerimizin katkılarıyla mümkün oluyor. Hep birlikte girişimcilerimizin gelişimine rehberlik ederek, domino taşlarının düzenli bir şekilde dizilmesine katkı sağlıyoruz" dedi.

UBI Global tarafından "Dünyanın En İyi 3'üncü Start Up Merkezi" ödülüne layık görüldüklerini hatırlatan Elbaşı, "Dünya Birinciliği hedefimizin bir kez daha altını çizerek yinelemek istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Dünyanın En iyi Startup Merkezi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sahne XL etkinliğinde ayrıca iki panel düzenlendi ve 39 girişim stant açarak, 18 girişim sunum gerçekleştirdi. Etkinlikte, HirinGames, Vezüve, SporAra, TellPal, Mindmoov, Pinyto gibi yenilikçi girişimler, katılımcılara projelerini tanıttı.

Sahne XL etkinliğinde 39 girişim stant açarken, 18 girişim de sunum için sahne aldı. Sunum yapan girişimler şöyle:

HirinGames: HirinGames aday yetkinliklerini oyunlaştırma ile değerlendiren çevrimiçi bir platform.

Vezüve: Vezüve KOBİ'lerin sınır ötesi e-ticaret pazarlarında satış yapmasını kolaylaştıran bir uygulama.

SporAra: SporAra spor merkezleri ve spor severleri bir araya getiren dijital pazaryeri.

TellPal: TellPal ebeveyn katılımlı çocuk gelişimini destekleyen bir uygulama. Çocuk ve ebeveyn için özel içerikler sunuyor.

Mindmoov: MindMoov hareket engelliler ve felçliler için pasif hareketle kas güçlendiren bir mobil uygulama.

Pinyto: Pinyto yapay zeka destekli seyahat planlama platformu. Gezginler ve seyahat işletmeleri için çözümler sağlıyor.

Yedir App: Yedir App ev aşçıları ile müşterileri buluşturan bir platform. Kullanıcılar ev yapımı yemekleri kolayca sipariş edebiliyor.

Pace: Pace eğlenceli ve faydalı mobil oyunlar geliştiren bir şirket. İlk oyunu Spin For Fun, sosyal bir deneyim sunuyor.

Deeplay Creative Studio: Deeplay Creative Studio kültürel mirası modern teknolojilerle harmanlayarak yenilikçi deneyimler tasarlayan bir stüdyo.

OyunMu: OyunMu sağlıklı iletişim becerilerini oyunlarla geliştirerek mental sağlığı destekleyen yenilikçi bir e-öğrenme platformu.

Luufs: Luufs yıkanabilir regl külotu ile çevresel ve ekonomik sorunlara çözüm yaratıyor.

Kubulab: Kubulab AR ve VR teknolojileriyle yenilikçi oyun ve deneyimler sunuyor ve çocuk çizimlerini tanıyabilen VR çözümleri geliştiriyor.

NexRacon: NexRacon bir siber güvenlik otomasyonu. Sistemlere yapay zeka destekli kapsamlı bir zafiyet yönetim sistemi sunuyor.

Vatut AI: Vatut AI kurumsal hafızayı güçlendirip bilgi kaybını önleyerek üretkenliği artıran bir yapay zeka platformu.

GoKargo: GoKargo kargo gönderilerinizi uygun ve pratik şekilde göndermenizi sağlayan bir mobil uygulama.

Kiraz.co: Kiraz.co e-ticaret süreçlerini kolaylaştıran yapay zeka destekli bir platform. Tüm operasyonları basitçe yönetmeyi sağlıyor.

eşyala.com: Eşyala.com sürdürülebilir ve minimalist ürünleri kiralama veya satın alma imkanı sunuyor.

Beekod: Beekod e-ticaret işletmelerine operasyonel verimlilik sağlayarak sipariş ve finansal süreçleri sadeleştiriyor.