RÖPORTAJLAR

Günaydın Et Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Asan, ‘’Türk gastronomisinde hayata geçirilememiş birçok fırsat var''

Abone Ol

Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlenen Gastroshow, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılımıyla başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ülkemizin turizm gelirinin 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak yaklaşık 56 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türkiye’nin dünya turizminde ilk 5 içinde yer aldığını söyledi. Etkinliğe katılan Günaydın Et Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Asan, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

Bu etkinlikle ülkemizi güzel şeylerin beklediğini belirten Asan, ''Gastronomi adına gelecek 10 yılda dünyanın mutfağımız hak ettiği yere gelecek. Bir müjde verecek olursam, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir projemiz var. Gastronomi liseleri kuracağız. Bu sektördeki birçok probleme çözüm bulacak. Çünkü bizlere, garson, komi, aşçı lazım. Ve bunların bir dili olması lazım. Bu insanların ellerindeki ürünlerin nerden ve nasıl geldiğini, tarihini bilmemiz lazım. Geleneksel dediğimiz reçeteyi bilmek ve günümüze uyarlamamız gerekiyor. Dünyaya bunu nasıl pazarlayabileceğimizi düşünmemiz lazım. Hikayeniz yoksa hikaye olursunuz. Bizler de bu hikayeleri anlatabilecek değerdeki çocukları bu liselerde yetiştireceğiz. Gastronomi dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de katma değer yaratıyor. Biz bunu yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Bu liselerle birlikte Türk mutfağını tanıtabilecek öğrenciler yetiştireceğiz'' şeklinde konuştu