GENEL

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ''Tuttuğunu koparacak sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var''

Abone Ol

EVSİD ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genişletilmiş Plastik Sektör Toplantısı, PAGEV, PAGDER ve TOYDER’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda sanayinin ve ihracatın önündeki yapısal sorunlar ele alındı. Moderatörlüğünü Vahap Munyar’ın gerçekleştirdiği toplantı, EVSİD Başkanı Talha Özger, EVSİD Kurucu Başkanı Burak Önder, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, OYDER Başkanı Reşit Akar, PAGDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Utku Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Sektördeki güncel gelişmeleri değerlendiren sektör temsilcileri, toplantıya katılan ihracatçı firmalarla sorunları ve çözümlerini ele aldı.

Toplantıda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, sivil toplum kuruluşlarının dünya genelinde başarılı ülkelerde meseleleri tutup koparacak yapılar olması gerektiğini ancak çoğunluğunun popülizm ve vasatlık içinde sürüklendiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Bu tür yaklaşımlar bize hiçbir şey kazandırmaz. Tuttuğunu koparacak sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var ve dünya genelinde bunları savunmalıyız." dedi.

Konuşmasında yeşil dönüşümün önemine vurgu yapan Eroğlu, "Güzel olan şeyler genellikle zorla yapılır. Dünya genelinde ekonomik gücün doğuya kayması ve iklim değişikliği gibi büyük trendler yeşil dönüşümü zorunlu kılıyor. Karbon emisyonlarını azaltmalıyız." şeklinde konuştu.

Eroğlu, atık milliyetçiliğinin de önemine değinerek, "Avrupa Birliği'nde plastik üretiminde geri dönüşüm oranlarının belirli bir yüzdeye ulaşması gerekiyor. Atık, dünyanın en büyük hammadde kaynağı haline gelmiştir. Çin'in büyümesine rağmen, küçük katkılarımıza rağmen sesimizi duyuramıyoruz. Biz de bu konuda daha etkin olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında Fuar Dergisi mikrofonlarımıza değerlendirmelerde bulunan Başkan, ‘’Güzel bir platform oluşturuldu. Plastik sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği bu organizasyon için EVSİD ekibine, yönetimine, başkana, kurucu başkanına teşekkür etmek istiyorum. Özellikle yeşil dönüşüm konusunda ve bu yeşil dönüşümün sektöre etkisi konusunda hem bilgi paylaşımı yapma imkanı bulduk hem de sektörden gelen soruları cevapladık. Gerçekten bu yeşil dönüşüm doğru bir şekilde organize edilip sanayimizi yönlendirebilirsek Türkiye için önemli bir fırsat içeriyor. Aksi halde adaptasyonda gecikirsek de büyük bir tehdit. Tüm bu detayları paylaştığımız bir toplantıydı. Özellikle yeşil dönüşümün bir yeşil bariyere dönmemesi, atık milliyetçiliği gibi başlıkları usta gazeteci Sayın Vahap munyar moderatörlüğünde değerlendirme imkanı bulduk.’’ ifadelerini kullandı.