Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), kuruluşunun 20. yılına özel olarak ‘20. Yıl Zirvesi’ni 7 Aralık’ta Diyarbakır’da düzenleyecek. Bu yılki zirve, "Küresel Riskler ve Yerel Çözümler" ana teması etrafında şekillenecek ve iş dünyasının önemli isimleri, kamu yetkilileri ve düşünce liderleri Diyarbakır’da bir araya gelecek.
TÜRKONFED, 2004 yılında kurulduktan sonra ilk zirvesini yine Diyarbakır'da yapmıştı. 20 yıl sonra aynı şehirde düzenleyeceği bu zirveyle, ülke genelinden iş insanları ve liderlerle bir kez daha buluşmayı amaçlıyor. Zirvede, küresel ekonomik zorluklara karşı yerel çözüm önerileri tartışılacak.
Zirvenin açılışını Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk gerçekleştirecek. Etkinliğin onur konuğu ise Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Önceki Dönem YİK Başkanı Tuncay Özilhan olacak.
Zirvede, küresel riskler ve yerel çözüm yolları üzerine derinlemesine bir tartışma yapılacak. Ayrıca, EDAM Direktörü Sinan Ülgen ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, "2025’e Girerken Küresel Riskler ve Yerel Çözümler" başlıklı bir panelde fikirlerini paylaşacak.
“Diyarbakır, Bölgesel Kalkınmada Stratejik Bir Konumda”
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, zirveye ilişkin açıklamalarında Diyarbakır’ın hem bölgesel hem de ulusal kalkınmadaki önemine değindi. Sönmez, "Diyarbakır, hem ekonomik potansiyeli hem de girişimcilik kültürüyle kalkınmada önemli bir rol oynamaktadır. Küresel risklerin arttığı bu dönemde, yerel çözümleri tartışacağımız bir zirveyi Diyarbakır’da yapmamız son derece anlamlı. Buradan çıkacak ortak aklın, sadece bölgeye değil, tüm ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
Zirve, iş dünyasının önde gelen isimleri ve kamu temsilcilerinin katılımıyla, Türkiye’nin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve bu zorluklara karşı geliştirilebilecek yerel çözüm önerileri üzerine verimli bir tartışma ortamı yaratmayı hedefliyor.