Türkiye'nin üyesi olduğu Eureka ağı kapsamında KOBİ'lerin Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı'na doğrudan tam başvuru yapabilmesini sağlayan "Hızlı Geçiş Çağrısı" yarın açılıyor.

AA muhabirinin TÜBİTAK'tan edindiği bilgilere göre, Avrupa Yenilik Konseyi bünyesindeki EIC Hızlandırıcı Programı, şirketlerin yenilik geliştirmelerini ve bu yenilikleri ölçeklendirmelerini desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bu programa, ölçeklenme potansiyeli olan, yeni pazarlar yaratmayı veya mevcut pazarlarda önemli bir değişim yaratmayı hedefleyen yenilikçi KOBİ ve start-up'lar başvurabiliyor.

Normalde, bu programa başvurular, kısa başvuru ile başlayan ve üç adımda tamamlanan bir süreçten geçiyor: kısa başvuru, tam başvuru ve mülakat. Ancak, "Hızlı Geçiş Çağrısı" ile bazı KOBİ'ler bu sürecin ilk adımını atlayarak doğrudan tam başvuru yapma hakkına sahip olabilecek.

İTHİB organizatörlüğünde, Türk tekstil sektörü Circular Textile Days'deki yerini aldı İTHİB organizatörlüğünde, Türk tekstil sektörü Circular Textile Days'deki yerini aldı

Bu hızlı geçiş imkanı, son iki yılda Eurostars 3 Programı projelerini tamamlamış veya bu projelerin son altı ayında olan KOBİ'ler için geçerli olacak. Bu şartları sağlayan şirketler, kısa başvuru yapmadan doğrudan tam başvuru yapma hakkı kazanacaklar.

Türkiye'nin de üye olduğu Eureka ağı çerçevesinde açılacak olan bu çağrı yarın başlayacak ve 6 Eylül saat 15.00'te sona erecek. Başvurusu kabul edilen şirketlerle çevrimiçi mülakat gerçekleştirilecek, ve sonuçlar 9 Ekim'de açıklanacak.

EIC Hızlandırıcı Programı, katılımcılara hibe ve sermaye yatırımı şeklinde karma finansman sunuyor. Teknoloji hazırlık seviyesi 5-8 olan şirketler, 24 ay sürecek projeleri için maksimum 2,5 milyon avro hibe alabilirken, teknoloji hazırlık seviyesi 9 olan şirketler ise pazar erişimi için 500 bin ile 15 milyon avro arasında doğrudan öz sermaye veya öz sermaye benzeri yatırım alabiliyor.

Editör: Sude Yılmaz