Ergüder, “Ceviz Üreticileri Derneği olarak, sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, Anadolu'nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirasıyla tabiatı koruyoruz. Ülkemizin ormanlaştırılmasına katkı sağlıyor, toprak ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli cevizlerle ülkemizin cari açığına pozitif katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toprağa ciddi oranlarda yatırımlar yaparak; ülkemizin istihdamına, kendine yeter tarımsal üretime sahip olması için canla başla çalışıyoruz. Çünkü tarımı, Türkiye’nin cevheri ve geleceği olarak görüyoruz. Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir konuda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını görerek, bu eksikliği gidermek istedik. ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nda üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için neler yapılabileceğini konuşacağız. Ayrıca bizler için en önemli konulardan biri de hem üreticilerde hem de tüketicilerde yerli ceviz bilincini arttırmak. Yerli cevizi ön planda tutacağımız bu konferansta, ceviz üretimine yeni başlayan tüm arkadaşlarımızın, aklındaki tüm soru işaretlerine yanıt vermeye çalışacağız” dedi.Ceviz Üreticileri Derneği’nden bir ilk,Türkiye’nin ilk "Ceviz" konferansı 29 Eylül’de
Türkiye’nin verimli topraklarında yerli ceviz üretimini artırmak ve bu hedefle cari açığı kapatmak üzere 1 milyon dikili ceviz ağacıyla yola çıkan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), 29 Eylül 2022 tarihinde ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan ve tarım sektörüne dair sorunların da görüşüleceği konferans; CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, sektörün önde gelen alanında uzman isimleri, akademisyenler ve CÜD üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek. Dünyada ve Türkiye’de ceviz ekonomisi, iklim değişikliğinin verim üzerindeki etkileri, verimli ceviz yetiştiriciliği ve cevizde markalaşma konularının konuşulacağı konferansta, tarım sektöründe yaşanan sorunlar ile ceviz üreticilerinin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklar karşısında alınacak önemler ele alınacak.
Türkiye’de yerli ceviz üretiminin artması ve beraberinde cari açığın kapanmasına destek amacıyla 2020 yılında kurulan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), 29 Eylül 2022 tarihinde ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nı düzenliyor. Hilton Istanbul Maslak Otel’de gerçekleşecek olan ve tam gün sürecek konferansta, ceviz ve tarım sektörünün sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri dile getirilecek. Türkiye’de bir ilk olan ceviz ve tarım konulu konferansa; CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, alanında uzman isimler, akademisyenler ile CÜD üyeleri katılacak.
Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı, CÜD Eş Başkanı Ömer Ergüder tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayacak. Ergüder’in ardından Rodoslu Marketing Solutions Kurucusu Cem Rodoslu’ nun konuşma kürsüsüne çıkacağı konferansta, yerli cevizin önemine dikkat çekilecek.
CEVİZ ÜRETİCİLERİNİN AKILLARINDA SORULARA YANIT ARANACAK
Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sorunlar ile ceviz üreticilerinin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklar karşısında alınacak önemlerin de masaya yatırılacağı “Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı”nda ayrıca artan maliyetler, gümrük vergileri, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik gibi konular da konuşulacak. Sektörün önde gelen üreticileri, STK temsilcileri, tarım alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve akademisyenler ise ‘Dünyada ve Türkiye’de Ceviz Ekonomisi ve Bir Yatırım Aracı Olarak Ceviz’, ‘İklim Değişikliği Verimi Nasıl Etkiliyor? & Sürdürülebilir Üretim Nasıl Olmalı?’, ‘Verimli Ceviz Yetiştiriciliği ve Teknoloji’, ile ‘Cevizde Markalaşma, E-Ticaret ve Perakende Fırsatları’ başlıklarındaki panellerde üreticinin ve sektörün merak ettiği konular hakkında bilgi verecek.
“ÜLKEMİZİN KENDİNE YETER TARIMSAL ÜRETİME SAHİP OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
CÜD Eş Başkanı Ömer Ergüder, 29 Eylül’de gerçekleştirecek konferansla ilgili, Türkiye’de cevizin konuşulacağı ilk konferansın, Ceviz Üreticileri Derneği tarafından gerçekleştiriliyor olmasının kendileri için çok gurur verici olduğunu söyledi.
Ergüder, “Ceviz Üreticileri Derneği olarak, sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, Anadolu'nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirasıyla tabiatı koruyoruz. Ülkemizin ormanlaştırılmasına katkı sağlıyor, toprak ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli cevizlerle ülkemizin cari açığına pozitif katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toprağa ciddi oranlarda yatırımlar yaparak; ülkemizin istihdamına, kendine yeter tarımsal üretime sahip olması için canla başla çalışıyoruz. Çünkü tarımı, Türkiye’nin cevheri ve geleceği olarak görüyoruz. Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir konuda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını görerek, bu eksikliği gidermek istedik. ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nda üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için neler yapılabileceğini konuşacağız. Ayrıca bizler için en önemli konulardan biri de hem üreticilerde hem de tüketicilerde yerli ceviz bilincini arttırmak. Yerli cevizi ön planda tutacağımız bu konferansta, ceviz üretimine yeni başlayan tüm arkadaşlarımızın, aklındaki tüm soru işaretlerine yanıt vermeye çalışacağız” dedi.
Ergüder, “Ceviz Üreticileri Derneği olarak, sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, Anadolu'nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirasıyla tabiatı koruyoruz. Ülkemizin ormanlaştırılmasına katkı sağlıyor, toprak ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli cevizlerle ülkemizin cari açığına pozitif katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toprağa ciddi oranlarda yatırımlar yaparak; ülkemizin istihdamına, kendine yeter tarımsal üretime sahip olması için canla başla çalışıyoruz. Çünkü tarımı, Türkiye’nin cevheri ve geleceği olarak görüyoruz. Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir konuda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını görerek, bu eksikliği gidermek istedik. ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nda üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için neler yapılabileceğini konuşacağız. Ayrıca bizler için en önemli konulardan biri de hem üreticilerde hem de tüketicilerde yerli ceviz bilincini arttırmak. Yerli cevizi ön planda tutacağımız bu konferansta, ceviz üretimine yeni başlayan tüm arkadaşlarımızın, aklındaki tüm soru işaretlerine yanıt vermeye çalışacağız” dedi.-
Dolar42,70440 0.01%
-
Euro50,22870 0.12%
-
Sterlin57,21970 0.23%
-
Gram Altın5953,33000 0.87%
-
BİST 10011.461,00 133%
-
Bitcoin89.582,72 0.23%
Trend Haberler
İnkılâp Kitabevi, İstanbul Kitap Fuarı’nda okurları ağırlayacak
Yenikapı Boat Show 2025 600 milyon dolarlık ticaret hedefliyor
MÜSİAD MUST Buluşmaları’nda sanayi ve teknolojinin yol haritası açıklandı
Kasım e-ticaretinde rekor: 11.11 kasımın en yoğun alışveriş günü oldu
Başvuruyu bakanlığa yaptılar, karar için Cumhurbaşkanına taşıdılar
Deloitte Fast 50’de Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri Açıklandı
Selçuk Bayraktar, “Teknoloji kuşağı, girişimcilik ekosistemine dinamizm kazandırıyor”
Chakra, en büyük mağazasını Denizli’de açtı
İstanbul, 2026’da Avrupa’nın Akıllı Ulaşım Üssüne Dönüşüyor
Take Off İstanbul 8. kez girişimcileri ve yatırımcıları buluşturdu
T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal, “500'ün üzerinde teknoloji girişimine ev sahipliği yapıyoruz"
ATRAX 2026 15 Ocak'ta ziyaretçilerini ağırlayacak
Genç Bilim İnsanı Ödülleri 11. kez sahiplerini onurlandırdı
Putech Eurasia 7060 sektör profesyonelini ağırladı
Artı Fuarcılık CEO’su Murat Arslan, "Yenikapı Boat Show'da 20 bin ziyaretçi hedefliyoruz"

