Mehmet Şimşek'ten BDDK düğünü için talimat iddiası: "Gereği neyse yapılacak" Mehmet Şimşek'ten BDDK düğünü için talimat iddiası: "Gereği neyse yapılacak"

Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olan CVK, gastronomi alanında büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. MAHİZER markasıyla Anadolu’nun bilinen lezzetlerini dünyayla buluşturacaklarını belirten CVK Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, gastronomide yaptıkları yatırımların aile geçmişlerine ve ülkelerine bir vefa borcu olduğunu belirtti.

CVK, gastronomi alanında da kendini göstermeye hazırlanıyor.  Gastronomi yatırımlarının temelinde Türkiye’nin zenginliğinin sunulması ve dünyayla buluşması olduğunun altını çizen CVK ailesi, ilk aşamada 5 milyon dolarlık bir yatırımda bulunuyor.  CVK Maden A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, gastronomi alanına yatırım yapmanın bir vefa borcu  olduğunu, aynı zamanda CVK ailesi olarak 2023’ün ilk aşamasında İstanbul’da 11 şube açacaklarını belirtti. ‘’Büyük Ustalar İle Çalışıyoruz’’ ‘’Mahizer’’ markasının 6 yıllık bir Ar-Ge dönemi sonucunda ortaya çıktığını söyleyen, ustaları yetiştiren büyük ustalarla çalıştıklarını, her aşamada en kaliteli ve doğrudan yöresinden temin edilen malzemeyle üretim yaptıklarının altını çizen Çevik, ‘’Baklavadan lokuma, sütlü tatlıdan katmere kadar çok çeşitli menüye sahibiz. Şu an menümüzde 79 çeşit tatlımız var. Çok özel reçeteler kullanıyoruz, 20 çeşit baklava, 7 çeşit katmer kadayıf, 5 çeşit trileçe, 17 çeşit muhallebi ve 13 çeşit pastaya sahibiz. Çeşitlerimizden spesiyal tabaklar da oluşturduk’’ diye konuştu.   ’BU TOPRAKLARA BORCUMUZ VAR’’ Gastronomiye ilgisinin hep çok yüksek olduğunu vurgulayan Çevik şunları söyledi: ‘’Bizi yetiştiren ülkemize borcumuz var. Bu borcu da ona en iyi şekilde hizmet ederek, saygınlıkla temsil edilmesine çaba harcayarak ödeyebiliriz. Bu noktadan hareketle amacımız kadim Anadolu coğrafyasının eşsiz zenginliğini tüm dünyaya göstermek. Gastronomi açışından ülkemizin eşi benzeri yok. Her yörenin neredeyse kendi özgü tatlısı var. Ayrıca aile geleneğimizde de fırıncılık var. 1930’lardan 1990’lara kadar fırıncılık yapmış bir aileyiz. Gastronomi yatırımımızda bunun da etkisi büyük. Anadolu’nun muhteşem tatlılarını, özüne sadık, emsalsiz bir kalite, damaklardan izi silinmeyecek bir lezzetle dünyayla buluşturmaya geliyoruz. ‘’
Editör: Eslem Nur KARAMAN