Kaleseramik, Türkiye'nin sanayi liderlerini belirleyen İstanbul Sanayi Odası-İSO 500 ve Fortune 500 listelerinde 2023 performansıyla yer aldı. İSO'nun "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 211. sırayı, Fortune 500 listesinde ise 223. sırayı elde etti. Geçen yıl halka arz sonrası iç ve dış yatırımlarına odaklanan Kaleseramik, hem yerel hem de uluslararası pazarda başarılı bir performans sergiledi ve bu başarısını art arda iki yıl boyunca sürdürdü.

Türkiye’nin ilk seramik üreticisiydi dünyanın en büyükleri arasına girdi

Seramiğin Kalesi, 1956 yılına kadar uzanan köklü tarihiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sanayi hamlelerinden biri ve ilk seramik üreticisi olarak kuruldu. Kurulduğu günden bu yana üretim, yatırım ve yarattığı güçlü markalarla sektörüne öncülük eden Kaleseramik, ortaya koyduğu istikrarlı büyüme başarısıyla bugün Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın 5., dünyanın da 17. en büyük seramik kaplama malzemesi üreticisi konumunda bulunuyor. 

Koçak Speedol ve TCDD arasında iş birliği imzalandı: Türkiye'nin ilk yerli grafitli sentetik boden yağı üretiliyor Koçak Speedol ve TCDD arasında iş birliği imzalandı: Türkiye'nin ilk yerli grafitli sentetik boden yağı üretiliyor

Çanakkale Çan ve Semedeli, Yozgat Yerköy ve Balıkesir Bandırma’daki tesislerinde en yeni teknolojilerle üretim yapan Kaleseramik; Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Kalesinterflex ve T-One gibi her biri kendi alanında güçlü markalarla yoluna devam ediyor.

Seramik kaplama malzemeleri, seramik sağlık gereçleri, armatür ve banyo mobilyası ürün gruplarında yılda 4.500’ün üzerinde ürün çeşitliliğiyle global marka yolculuğunu sürdüren Kaleseramik, her yıl yaklaşık 200 çeşit yeni ürünü pazara sunuyor. Büyük ebatlı porselen plaka üretimi başta olmak üzere yenilikçi ürünleri ile seramiğin geleceğine yön veren Kaleseramik, ürünlerini ulusal pazarın yanı sıra uluslararası pazarda da 86 ülkede müşterileriyle buluşturuyor.

Büyük ebatlı porselen plaka yatırımlarıyla global marka yolculuğunu sürdürüyor

Kurucusu İbrahim Bodur’un yatırıma ve marka yaratma yaklaşımını kendine temel alan Kaleseramik, özellikle son yıllarda büyük ebatlı porselen plaka yatırımları ile bu alanda dünyanın önemli şirketleri arasında yer alıyor. Geçen yıl 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda 34 milyon Euro bedelle kurduğu yeni büyük ebatlı seramik üretim hattını hizmete alan Kaleseramik, bu yılda ise yine bu alana yönelik yatırımlarına devam etti. Kaleseramik, bu kapsamda Türkiye’de üretilen ilk ve en büyük porselen plakası Kalesinteflex’teki üretim kapasitesini %50 artırmak için yıl içinde seramik üretim teknolojisinin dünyaca ünlü markası System Ceramics Spa ile toplam 15 milyon Euro’luk bir yatırım anlaşması imzaladı. 2025 yılı içerisinde iki aşamada tamamlanması öngörülen bu yatırımla birlikte Kaleseramik, büyük ebatlı porselen plaka üretim kapasitesini yıllık 1,6 milyon m2’den 2,4 milyon m2’ye, toplam porselen slab kapasitesini ise 5,6 milyon m2’ye çıkartacak.

Kaleseramik bu alandaki bir diğer yatırımı olan parlak sırlı porselen alanında ise İtalyan SITI B&T Group S.p.A. firmasıyla yeni bir "Supera Üretim Hattı" kurmak için 10 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında İtalyan firmasının 4-6 ay içinde makine ve teçhizatların teslimatını tamamlaması ve üretimin de 1 Aralık 2024 tarihinde başlanması planlanıyor. Yeni üretim hattının da Kaleseramik’in 2025 yılı tahmini cirosuna %10-15 aralığına bir katkı sağlaması bekleniyor.

Kaleseramik yurt içi bu yatırımlarının yanı sıra yine yıl içinde yurt dışına yönelik olarak da Irak’ta önemli bir ortaklık anlaşması yaptı. Orta Doğu pazarındaki hedefleri doğrultusunda Irak’ın önemli şirketlerinden Al-Sadaf Porselen’in hisselerinin %49’luk kısmını satın alan Kaleseramik, buradaki ilk üretimini ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi tarihi bir günde gerçekleştirdi.

Yeni yatırımlarının yanı sıra yakın zamanda Bangladeş ve Almanya’da açtığı yeni mağazalarla farklı kıtalardaki varlığını daha da güçlendiren Kaleseramik; yenilikçi, sürdürülebilir, çevre dostu ürün ve üretim teknolojisiyle Türkiye’nin en önde gelen şirketleri arasındaki yerini daha da ileri taşımayı hedefliyor.

Editör: Sude Yılmaz