MOGAN Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün, şirketin halka arzıyla şeffaf ve istikrarlı bir büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Aygün, "Halka arzımızın yüzde 80'i sermaye artışıyla gerçekleşecek, yüzde 20'si ise ortak satışı şeklinde olacak." açıklamasında bulundu.

Dünya Plastik Konseyi, 2040’a Kadar Plastik Kirliliğini Sona Erdirecek Küresel Anlaşma Çağrısı Yaptı Dünya Plastik Konseyi, 2040’a Kadar Plastik Kirliliğini Sona Erdirecek Küresel Anlaşma Çağrısı Yaptı

MOGAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün, şirketlerinin Borsa İstanbul'da işlem görmesi için gerçekleştirecekleri halka arzın, kurumsallaşma amaçlı olduğunu vurguladı. Aygün, "Halka arzımızın yüzde 80'i sermaye artışı, yüzde 20'si ortak satışı şeklinde gerçekleşecek. Sermaye artışından sonra toplam sermayenin yüzde 10,76'sını halka arz etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Halka arzın detaylarına ilişkin bilgi veren Aygün, "Halka arzda pay başına 11,33 liradan talep toplanacak. Fiyat istikrarı işlemleri de gerçekleştirebileceğiz. Bu işlemler, ortak satışıyla elde edilen gelirden karşılanacak. MOGAN'ın kendi bünyesi içinde halka arz gelirinden herhangi bir harcama yapılmayacak." ifadelerini kullandı.

Şirketin sermayesinin artırılmasıyla ilgili detayları da paylaşan Aygün, "Şirketin sermayesi 2 milyar 230 milyon liradan, 2 milyar 440 milyon 108 bin liraya yükselecek. Artırılacak 210 milyon 108 bin liralık nominal değerli pay ile mevcut ortaklara ait 52 milyon 527 bin lira nominal değerli pay halka arz edilecek." dedi.

Aygün, halka arzdan elde edilecek gelirin üç ana başlıkta kullanılacağını açıkladı ve "Yüzde 45'i yeni yatırımların hayata geçirilmesi, yüzde 45'i halihazırda kullanılmış uzun vadeli proje finansman kredilerinin bir kısmının vadesinden önce kapatılması, yüzde 10'u ise genel işletme sermayesi ihtiyaçları için kullanılacak." bilgisini paylaştı.

MOGAN Enerji'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Aygün, şunları söyledi: "Şirketimizin toplamda 1,025 megavat kapasitede, rüzgar enerjisi, jeotermal ve hidroelektrik santrallerinden oluşan büyük bir portföyü var. Bu portföyün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine yöneliktir. Üretimin yüzde 51'i jeotermal, yüzde 44'ü rüzgar enerjisi ve yüzde 5'i hidroelektrik santrallerinden sağlanıyor."

Son olarak, Aygün, MOGAN Enerji'nin gelecekte hem yurt içinde hem de yurt dışında sağlıklı bir büyüme hedeflediğini belirtti ve bu doğrultuda yeni yatırımların yanı sıra Arnavutluk'ta gerçekleştirilecek bir projeye de odaklanacaklarını ifade etti.

Editör: Sude Yılmaz