Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "1 milyar dolar olan ciromuzu 2025'te 5 katına çıkaracağız" Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "1 milyar dolar olan ciromuzu 2025'te 5 katına çıkaracağız"

Türk kuru meyve sektörü, 2 milyar dolarlık ihracat hedefi doğrultusunda Hindistan pazarında büyümeye devam ediyor. 2024 yılında 1,8 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektör, 2025 yılında bu rakamı 2 milyar dolara çıkarmak amacıyla "TURKISH DRIED FRUITS" isimli TURQUALITY Projesi'ni hayata geçirdi.

Türkiye'nin üretim ve ihracat lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığı gibi ürünlerin Hindistan'da daha fazla tanıtılması ve tüketiminin artırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, sektördeki üç ihracatçı birlik "TURKISH DRIED FRUITS" TURQUALITY Projesi kapsamında gücülerini birleştirdi.

Hindistan'da gerçekleştirilen lansmanda, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, Türkiye'nin kurutulmuş meyve üretimi ve ihracatında dünya lideri olduğuna vurgu yaparak, Hindistan pazarında büyük bir potansiyel gördüklerini belirtti. Hintli tüketicilere, doğal ve sağlıklı bir alternatif sunan Türk kuru meyveleri, atıştırmalık, pişirme ve süsleme amaçlı olarak genış bir kullanım alanına sahip.

Mumbai'de gerçekleştirilen MEWA Hindistan 2025 Ticaret Fuarı'nda tanıtılan proje, Hindistan Kuruyemiş ve Kuru Meyveler Konseyi (NDFCI) ile iş birliği içinde yürütülüyor. Türkiye'nin Mumbai Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur, bu girişimin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendireceğini belirterek, Türk kuru meyvelerinin Hint mutfağında özel bir yer edineceğine inandıklarını ifade etti.

Hindistan Kuruyemiş ve Kuru Meyveler Konseyi (NDFCI) Başkanı Gunjan Jain ise, Hintli tüketicilerin birinci sınıf kuru meyve talebinin artığını belirterek, Türk kuru meyvelerinin pazarları için büyük bir katkı sağladığını dile getirdi. Doğal tatlılıkları, besin değerleri ve lezzetleri ile öne çıkan Türk kuru meyveleri, Hint mutfağında önemli bir yer edinmeye hazırlanıyor.

Lif, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan Türk kuru meyveleri, sindirimi destekleyerek bağışıklığı güçlendiren, enerji veren özellikleriyle dikkat çekiyor. Koruyucu madde ve eklenmiş şeker içermeyen bu ürünler, doğal ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden tüketiciler için ideal bir seçenek sunuyor.