Editör: Eslem Nur KARAMAN
Yerli ve milli marka 70.yılını kutladı
?si=VYdz2vlkA7zicaWj
İnsan odaklı hizmet anlayışından ilham alan, 70 yıldır et ihtiyacını kendi tesislerinde yetiştirdiği besilerden karşılayan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı.
Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı. Türkiye’de ilk kez üretilen, alanında uzman akademisyen ve mikrobiyologlarla yapılan ortak çalışmalar sonucu ortaya çıkan “gurme ve probiyotik” serisi büyük dikkat çekti.
Ülkemizin gastronomideki gücü ve zenginliği tüm dünyada biliniyor. Başyazıcı Gıda 70 yıldır bu zenginliklere kendi bölgesindeki usul ve yöntemlere coğrafi işaretlere sadık kalarak ve yeni ürünler geliştirerek katkı sağlıyor. Firmanın yeni ürünleri; Gravyer Peynirli Kuzu Sucuk, Chorizo, Mortadella, Milano Salamı, Füme Antrikot, Kaburga Füme, Napoli Salam , Dana Bacon, Dana Tiftik Füme Kaburga , Pepperoni Salam, ve eşlikçi olarak özel olarak hazırlanmış Soğan Reçelli Mayonez, Tütsülenmiş Biber Reçelli Mayonez, Sarımsaklı 3 peynir kreması sosları misafirleri tadımına sunularak büyük beğeni topladı.
400 yıllık geçmişi ile ata mirası
Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, ''Cumhuriyetimizin 100. yılında, 70. Yılımızı kutlamak bizim için çok büyük bir mutluluk ve buna şahit olduğumuz için ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben markamızın 3. kuşak temsilcisiyim. Geldiğimiz noktada 70 yıllık bir markayı temsil etmek benim için de çok büyük bir gurur. Atalarımızdan bizlere miras kalan ve gastronomi açıdan önemli bir değerdir pastırma. Orta Asya’dan bu yana, bugünlere gelen pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. Aslında tahmini 300-400 yıllık bir geçmişi var pastırmanın. Coğrafi işaretli ürünleri yaşatmak nasıl Fransa ve İtalya’da önemliyse, Kayseri’de de Kayseri pastırması, sucuğu, mantısı oldukça önemlidir. Bir taraftan geleneksel lezzeti koruyarak diğer taraftan inovatif ürünler de geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Faydalı probiyotiklerin anahtarı Başyazıcı'da
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademisyen Dr. İsmail Aslan: “Başyazıcı firması ile yaklaşık bir yıldır ortak çalışmalarımız var. Bugün lansmanı yapılan bu projede yerli probiyotik vurgusu yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinde probiyotik ürünler olmasına rağmen, Türkiye’deki bir sucuk markası kendi coğrafyamıza ait etleri kullanarak yine kendi coğrafyamızdan izole edilmiş probiyotiklerle sucuklarını yapmaya çalıştılar. Şu anda Türkiye’de sucukların içerisindeki bağırsak mikrobiyotamıza faydalı olacak probiyotiklerin anahtarı Başyazıcı’da”
Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan: “Bağırsaklar sindirim sisteminden, bağışıklık sisteme, cilde, beyne, hormonlara ve böbrek üstü bezlerine kadar vücudun her bölümünü etkiler. Kalp hastalığı, kanser veya duyusal sağlık sorunları gibi kronik bir hastalıkla uğraşıyorsanız, bağırsak sağlığınızı ele almak çok önemlidir. Probiyotikler, vitaminlerin sentezini sağlar, duygu durumumuzu, sindirimimizi destekler, Bağırsak Sendromu (IBS) belirtilerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Pastırma ve sucuk faydaları arasında fermente işleminden kaynaklanan durumlar söz konusudur. Sindirim sistemine yararı olan fermente gıdaların bağışıklık sistemine de faydası vardır. Fermente gıdalar sindirim sistemindeki yararlı bakterileri çoğalttıkları için önemlidir. Aynı zamanda pastırmada kullanılan çemen ve sucuk yapımında kullanılan baharatlar sayesinde faydaları artmaktadır” şeklinde konuştu.
Yorumlar
-
DOLAR34,54 %0.18
-
EURO35,95 %-0.81
-
ALTIN3.002,66 %1.37
-
BITCOIN98.700 %1.44
-
ETHEREUM3.313 %-0.48
-
BIST9.550 %1.94
Trend Haberler
ASKON'da yeniden Orhan Aydın dönemi!
3. İstanbul Kariyer Fuarı bu yıl da iş arayanların akınına uğradı
25. Avrasya Pencere, 16. Avrasya Kapı ve 14. Avrasya Cam Fuarları İstanbul’da başladı
ALZ Frankfurt 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na yoğun ilgi!
“HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak!
“Bir Orkestranın İzinde” belgeseli, 35. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü!
İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu: "Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları Tarihi Bir Rekor Kırıyor"
IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri'ne yirmi bir Türk firması katılıyor!
ICRYPEX Uzmanı Yükseltürk kripto para yatırımları için tavsiyelerde bulundu
Elite World Hotels & Resorts, Ethexpo Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı’na katılıyor
8. Uluslararası Kozmetik Kongresi 16-18 aralık'ta Antalya'da gerçekleşecek
Ticaret Bakanlığı'ndan büyük kaçakçılık operasyonu: 276 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi
Forte Bilgi İletişim’den Büyük Adım: Dijital Eğitim Dönüşümünde Sözleşme bedeli artırıldı
Uraloğlu: "İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın En Yoğun Havalimanı Olmaya Devam Ediyor"
Kimya ve Tekstil Sektörleri, Turkchem Eurasia ve Interdye & Textile Printing Eurasia Fuarlarında bir araya geliyor