Denizli, antik şehirleriyle turizmde sıçrama yapacak Denizli, antik şehirleriyle turizmde sıçrama yapacak

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Ocak ayında 2 yeni fuar düzenleyecek. 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (ANFAŞ Hotel Epuipment) ve 29'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (ANFAŞ Food Product) 17-20 Ocak tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. İki fuar da eşzamanlı olarak ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarını (ANFAŞ Hotel Epuipment) ve 29'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarını (ANFAŞ Food Product) eş zamanlı olarak Ocak ayında gerçekleştirecek. Her iki fuara da 50 farklı ülkeden yurt dışı katımcısı beklenirken, Türkiye’nin 70 ilinden de ziyaretçileri bekleniyor. Fuarda toplamda 300’den fazla katılımcı firma ve 1500’ün üzerinde marka yer alacak. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarlara ilişkin detayları paylaştı. Bıdı, ‘’Fuar çeşitliliğinin artması Antalya ve Türkiye’ye önemli kazanımlar elde ettiriyor. Salgın döneminde otellerin çoğu kapalıyken biz fuarlar açtık. Fuarlara gelenler otellerde konakladı, alışveriş yaptı. Kente ve ekonomiye oldukça katkısı oldu. Fuarlarımız şehre, mevsim dolayısıyla turistin azaldığı dönemlerde de otellere katkı sağlıyor. Bu anlamda değer katacak fuarlara durmadan devam edeceğiz. Fuar alanında Antalya'da bir başarı hikâyesi yazacağız.’’ dedi. ANTALYA’YA CAN SUYU OLUYOR Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ise ANFAŞ'ın, düzenlediği fuarlarla Antalya'ya değer kattığını söyleyerek: ‘’Fuarlar, kongre ve toplantılar turizm çeşitliliğini artırıyor. Fuarcılık bu işin ana kaynaklarından biridir. Turizm çeşitlenirse Antalya'da turizmi en doğru şekilde yapmış olacağız. Özellikle fuarların aynı anda yapılması da sakin geçen sezonda kente can suyu oluyor.’’ açıklamasını yaptı DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER FUARI ZİYARET EDECEK Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) Başkanı Muzaffer Avcı ise gastronomi alanında Antalya'nın, Türkiye'nin en büyük gastronomi ayağı olma hedefinde olduklarını söyledi. Avcı, “Antalya, dünyanın her yerinden her kesiminden uğrak bir yer. İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak. Dünyanın her yerinden önemli şefler gelecek" dedi.
Editör: Eslem Nur KARAMAN