Pasifik Teknoloji, akıllı ve güvenli şehirler, güvenli belgeler, kimlik yönetimi ve biyometri alanlarında uzmanlaşmış olan Proline Bilişim Sistemleri ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51 hissesini satın aldı. Pasifik Teknoloji, 2024 Şubat’ında halka açıldıktan sonra, Türkiye'nin ilk insansız helikopterini üreten Titra Teknoloji'yi bünyesine katarak savunma sanayisine güçlü bir adım atmıştı. Proline satın almasıyla birlikte, teknoloji kapasitesini artırarak, güvenli şehirler ve biyometri gibi geniş bir alanda yenilikçi çözümler sunmayı planlıyor.
Pasifik Teknoloji'nin KAP'a yaptığı açıklamaya göre, 31 Ocak 2025’te gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, Proline Bilişim Sistemleri ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51 hissesinin satın alınmasına karar verilmiş ve hisse devir süreci başlatılmıştır. Proline’ın değeri 430.589.096 TL olarak belirlenmiş olup, satın alma işlemi %12,91 iskonto uygulanarak yapılmıştır. Açıklamada, Proline’ın biyometrik çözümler, elektronik kimliklendirme ve güvenli belgeler üreten yenilikçi bir Türk şirketi olduğu belirtilmiştir. 2003 yılında kurulan Proline, 200 çalışanı ile Türkiye, KKTC ve Orta Doğu, Afrika, Asya pazarlarında aktif olarak faaliyet göstermektedir. Bu satın almayla, Pasifik Teknoloji'nin sunduğu ürün ve hizmetlerin kapsamı önemli ölçüde genişleyecektir. Sürece ilişkin gelişmeler yatırımcılar ve kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.
‘2025 yılında en az iki yeni ürünü pazara sunacağız’
Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, stratejik hedefleri doğrultusunda, hizmet yelpazelerini genişletecek, gelişim potansiyeli yüksek ve başarılı global hikayeler yaratmayı amaçladıkları şirketlere, girişimcilere ve ürünlere yatırım yapacaklarını belirtmişti. Ayrıca, Fatih Erdoğan, Pasifik Teknoloji'nin savunma sanayii, yazılım, siber güvenlik ve finansal teknolojiler gibi bilişim alanlarındaki hizmet ağını daha da genişlettiğini ifade etmişti.
Pasifik Teknoloji Genel Müdürü Ahmet Aslanpınar, Proline’ın şirketin büyüme stratejisindeki önemini vurgulayarak, "Proline’ın Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen yenilikçi donanım ve yazılım çözümleri, lisanslar ve teknolojiler, grubumuzun yeteneklerini ve varlıklarını büyük ölçüde güçlendirecek. Ayrıca, 2025 yılı içerisinde en az iki yeni ürünün piyasaya sürülmesini ve mevcut kabiliyetlerin uluslararası projelerde konumlandırılmasını hedefliyoruz. Bu adımların, mevcut iş ve projelerle birlikte ciromuza önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz" dedi.
Pasifik Teknoloji hedef büyüttü
Pasifik Teknoloji’nin Borsa İstanbul’da işlem gören en büyük beş teknoloji şirketinden biri olduğunu hatırlatan Ahmet Aslanpınar, şirket olarak ‘teknolojiyi tasarlama’ azim ve gayretini ilke edindiklerini, tutkuyla çalışmayı başarının temel unsuru olarak gördüklerini ifade etti. Proline’ın gruba katılmasıyla Pasifik Teknoloji’nin, bölgesel ve küresel pazarlardaki gücünü artırmayı ve yenilikçi çözümleriyle sektöre yön vermeyi sürdüreceğini söyledi.
Proline teknolojide bölgesel güç olarak önemli projelere imza attı
Akıllı ve güvenli şehirler, güvenli ve nitelikli belgeler, kimlik yönetimi ve biyometri alanında uzmanlaşan ve 2003 yılında kurulan Türk teknoloji şirketi Proline, Orta Doğu, Afrika ve Asya odaklı bir strateji izliyor. Özellikle son 10 yılda hem Türkiye’de hem de bölgede önemli projelere imza atan Proline’ın hayata geçirdiği projeler arasında Katar’ın başkenti Doha’nın güvenliğinin tek bir merkezden yönetilmesi, İstanbul Havalimanı projesinin fiziksel güvenlik alt yapısının kurulması ve bakımı, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi’nde kullanılmak üzere BioPOS cihazının geliştirilmesiyle birlikte hasta kimlik doğrulamasının parmak damar izi ile gerçekleştirilmesi, T.C. Kimlik kartlarının yanı sıra e-pasaport ve e-ehliyeti kapsayan süreçlerin hayata geçirilmesi yer alıyor. Çok önemli bir Avrupa Birliği projesine de imza atan Proline, geçiş kontrol sistemlerinde dört ayrı biyometri çözümünün ilk kez bir araya getirildiği IDEA4SWIFT projesiyle de iki Excellency Award ödülü aldı.