Wellbees, Türkiye’nin ilk ve tek kurumsal esenlik hizmeti sunan super app’ini yayına aldı Wellbees, Türkiye’nin ilk ve tek kurumsal esenlik hizmeti sunan super app’ini yayına aldı

Şahinler Holding, 8 sektörde faaliyet göstererek 10 bin kişiye istihdam sağlayan bir şirket olarak yeni yatırımlarını duyurdu. Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’in 'Sıfırdan Zirveye' adlı kitabının lansmanı Antalya’da gerçekleşirken, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Nobel Ödüllü Prof. Dr. Daron Acemoğlu da toplantıya katılarak bir sunum yaptı. Şahinler Holding, tekstil, hazır giyim, inşaat-gayrimenkul, serbest bölge işletmeciliği, catering, spor, ambalaj ve turizm gibi 8 sektörde faaliyet gösteriyor. Kemal Şahin, şirketin gelecekte tekstil, turizm ve ambalaj sektörlerinde yeni yatırımlar yapacağını açıkladı.

Kemal Şahin, Elazığ'da ve Mısır'da tekstil fabrikaları kuracaklarını, Elazığ’daki fabrikanın 1000 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Bu yatırımlar, daha düşük maliyetlerle üretim yaparak Avrupa’daki alıcılara uygun fiyatlı ürünler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Trakya’daki fabrikalarının üretime devam edeceğini vurguladı. Mısır'daki yatırımın ise 60 milyon dolarlık bir ciro hedefiyle 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı ve yıllık 20 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Türkiye'deki ve yurtdışındaki yatırımlarıyla farklı pazarları hedefleyen Şahin, “Firmalarımızın da farklı alanlarda yatırımlar yaparak riskleri dağıtması gerekiyor.” dedi.

Kemal Sahin

Şahinler Holding’in turizm yatırımları da devam ediyor. Şirket, Kapadokya’da yeni bir otel yatırımını planlarken, halihazırda 5 otel ile hizmet veriyor ve 12 ay boyunca faaliyet gösteriyor. Turizm sektöründe 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Şahin, ayrıca ambalaj sektörüne de yatırım yaparak geri dönüşümlü ürünler üretmeyi planlıyor. Bu üretim, 10 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleşecek ve aylık 350 ton üretim yapılması hedefleniyor.

Kemal Şahin, Türkiye'deki ekonomik gelişmelere de değindi. İşten çıkarmalar ve asgari ücret konusundaki tartışmalara dikkat çekerek, yüksek zam yapılması gerektiğini ve bunun teşviklerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Enflasyonu kışkırtmayan projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu ise “21. Yüzyılın Fırsatları ve Zorlukları” başlıklı sunumunda, yapay zeka, yaşlanan nüfus, iklim değişikliği ve küresel değişimlerin dünyayı etkileyecek ana akımlar olduğunu belirtti. Bu fırsatların değerlendirilmesi için en önemli kaynağın insan kaynağı olduğunu söyleyen Acemoğlu, Türkiye’nin insan kaynağına yatırım yapması ve teknolojiyi doğru kullanması gerektiğini vurguladı. Teknolojinin doğru kullanımının karmaşık bir süreç olduğunu belirten Acemoğlu, teknolojinin insan verimliliğini artırmak yerine sadece sermaye sahiplerinin zenginleşmesine neden olmaması gerektiğini söyledi. Yapay zeka alanındaki yatırımların 1 trilyon doları geçtiğini belirten Acemoğlu, yapay zekanın sadece otomasyon için kullanılmaması gerektiğini, aksi takdirde işsizlik ve eşitsizliğin artabileceğini ifade etti.

Editör: Eslem Nur KARAMAN