Türkiye'nin önde gelen girişim sermayesi yatırım şirketlerinden Boğaziçi Ventures tarafından düzenlenen ve ‘Yapay Zeka’nın geleceği, küresel ve Türkiye'deki durumu, endüstrilerde kullanımı, küresel yatırım ortamları gibi her yönüyle ele alınacağı “Yapay Zeka Zirvesi (AI Summit)” bugün düzenlendi.

Gerçekleşen etkinliğe DEİK Başkanı Nail Olpak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek, Amazon Web Servıces Genel Müdürü Burak Aydın, LEONARDO.AI Yapay Zeka ve Teknoloji Girişimcisi Öz Silahtar, Bilgi Üniversitesi Yardımcı Doçenti Dr. Çağla Gül Şenkardeş ve Cerebrum'un yapay zeka çözümü CERE gibi konularında uzman isimler de katıldı.

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal, TAtech Onur Ödülü Sahibi Oldu Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal, TAtech Onur Ödülü Sahibi Oldu

D S C01974

Etkinlikte açıklamalarda bulunan ve Türkiye’nin yapay zeka stratejilerini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza konuştu. Türkiye teknoloji ekosisteminin hızla büyüdüğünü ve büyümeye de devam ettiğini açıklayan Çoştu, yıllardır elde edilen birikimlerin artı sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti. Bakan Coştu, özellikle bu hafta başına savunma sanayii başarılarımızı yukarı boyuta taşıyan milli muharip uçağı KAAN’dan örnek vererek, Milli Teknoloji Hamlesinin bunlara benzer başarılı adımlarının daha çok görüleceğini açıkladı.

Milli teknoloji hamlesi ile büyük bir ivme yakalandığını ve teknolojide yapay zekaya olan yatırımları artırmayı hedeflediklerini açıklayan Çoşkun, ‘’Yapay zekâ, birçok alanda ekonomik hatta toplumsal alanlarda büyük bir değişime neden olacak bir teknoloji. Bu teknolojideki gelişmeler ve yatırımlar çok hızlanmış bir durumda. Türkiye de bu alanda iddialı ülkelerden biri olma yolunda kuvvetli adımlar atıyor diye görüyorum. Tabii bu teknolojinin bir kullanım tarafı var bir de geliştirme tarafı var. Biz Türkiye olarak hem bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanacak hem de bu alanda kendi özgün teknolojilerimizi geliştirme noktasında önemli bir oyuncu olduğumuzun kanaatindeyim. Son dönemde bu alanlarda hem teknolojiyi kullanan şirketler bakımından hem de üretim noktasında önemli gelişmeler var. Türkiye’de birçok teknoloji firması, yapay zekaya dayalı ürün ve çözümler geliştiriyoruz. Diğer taraftan kurumsal firmalarımız yapay zekayı kendi faaliyetlerinde, kendi ürünlerinde ve çözümlerinde bir katma değer olarak kullanmaya başladılar. Dolayısıyla yapay zeka konusunda Türkiye’de önemli bir ivmelenme ortaya çıkmış durumda. İki yıl kadar önce bakanlık olarak ulusal yapay zekâ projemizi hayat geçirdik. Geçtiğimiz iki yıllık süreçte de bu yapay zeka stratejisini emin adımlarla hayat geçiriyoruz. Türkiye için önemli bir gelişim alanı olarak yapay zeka alanını görüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Eslem Nur KARAMAN