ŞİRKET HABERLERİ

TEGV elektronik atıkları geri dönüşümle eğitime kazandırıyor

Abone Ol

 14 Ekim her yıl, elektronik atıklar konusunda farkındalık yaratmak ve e-atıkların geri dönüşümü konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla Dünya Elektronik Atık Günü olarak kutlanıyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıkları eğitim desteğine dönüştürüyor. Proje ile doğanın korunmasına katkı sağlanırken, çocukların eğitimine de destek olunuyor.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ‘Atma Bağışla Projesi’ne 2017 yılından bu yana devam ediyor. Projenin başladığı 2017 yılından bugüne kadar 540 tondan fazla e-atık toplandı ve buradan elde edilen gelirle yaklaşık 5 bin 500’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlandı. TEGV, pek çok kurum ve kişinin ilgi gösterdiği projesi kapsamında elektronik atıkları geri dönüşümle eğitime kazandırarak, hem yaşanılabilir bir dünyaya katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum idealine eğitim dostlarını ortak ediyor.

Elektronik atıklar PTT aracılığıyla geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderiliyor

TEGV’in T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında evde, okulda, iş yerinde kullanılmayan e-atıklar TEGV’e bağışlanabiliyor. Projeye destek olmak isteyenler e-atıkları, 902 513 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderiliyor ve elde edilen gelir, Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. “Atma Bağışla” projesi değişime yön veren lider projelerin ödüllendirildiği “Sürdürülebilir İş Ödülleri”nde ve Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği'nin 15. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde “Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Ödülleri” kapsamında Atık Yönetim kategorisinde ödüllere layık görüldü.