Editör: Eslem Nur KARAMAN
"2. Uluslararası Food Fest Antalya" 1 Eylül'de başlayacak
Antalya'da düzenlenecek "2. Uluslararası Food Fest Antalya", 1-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival, "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi" temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda yapılacak.
Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından konukların ağırlanacağı festivalde, coğrafi işaretli ürün tanıtımları, Michelin yıldızlı şefler ile workshoplar, panel, söyleşiler, konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin tanıtım toplantısında, Antalya'nın sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak, korumak, geliştirmek ve büyüterek ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.
Festivali kenti gastronomi başkenti yapmak hedefiyle hayata geçirdiklerini anlatan Böcek, "Festivalimizde, Anadolu'yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın lezzetleri şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu. Kentimiz bu değerle adını gastronomi arenasına altın harflerle yazdırdı. Şehrimiz sadece güneşi, denizi ve mavisiyle değil yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale geldi. Attığımız bu adımla ülkemizde tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümünü karşılayan şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri dünyaya açıldı, güçlendi." diye konuştu. Kentin yerel ürün ve yemeklerini birer hazine olarak gördüklerini ifade eden Böcek, bu ürünlere değer katmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu dile getirdi.
Festival, turizmle yerel halkın bütünleşmesinde önemli rol oynayacak
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı da ülke turizminde özellikle son yıllarda gastronomi alanında ciddi atılımlar yapıldığını belirtti.
Yağcı, "Antalya'nın gastronomiyle ön plana çıkması son derece önemli. Düzenlenecek festival çok önemli bir girişim ve doğru zamanda yapılan bir organizasyon. Dünyadaki turizm kentlerinde yerel halkın turizm paydaşlarından biri olarak görülmesi gelişmekte olan akımlar arasında yer alıyor. Antalya'nın mutfak kültürü çok zengin. Bu festival, turizmle yerel halkın bütünleşmesinde çok önemli bir kaldıraç görevi yapacaktır." ifadelerini kullandı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin turizme katkıda bulunduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Food Fest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, festival programı ve içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu. Antalya'nın yöresel ürünlerinin de sergilendiği toplantıda, ünlü şef Arda Türkmen eşliğinde coğrafi ürünlerin tanıtımı ve dondurmalı kabak tatlısı sunumu yapıldı.
Yorumlar
-
DOLAR34,01 %-0.15
-
EURO38,03 %0.29
-
ALTIN2.827,58 %0.88
-
BITCOIN63.400 %6.19
-
ETHEREUM2.442 %6.4
-
BIST9.976 %2.06
Trend Haberler
Tech Visa Programı ile Türkiye, teknoloji alanında yeni bir merkez olacak
THY, Sürdürülebilir Finansman Modelleriyle Yeni Bir Rekora İmza Attı
ANKIROS 2024, Bakan Kacır'ın katılımı ile kapılarını açtı
MOSFED Başkanı Güleç: Tasarımın kalbinin İstanbul olması gerekiyor
İbrahim Anıl, "Gelmiş Geçmiş en büyük Ankiros'u organize ediyoruz"
Lubricant Expo'da Petrol Ofisi'ne büyük ilgi
TCMB'nin politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit kaldı
Kiğılı, Fenerbahçe’nin resmi giyim sponsorluğunu üstlendi
Global Leaders Summit, iş dünyasının önde gelen gurularını bir araya getirdi
Zuchex, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı