Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hava ulaşımındaki güvenliği daha da artırmak amacıyla emniyeti tehlikeye atan eğitim ve bakım kuruluşları, havacılık personeli, İHA pilotları ve yolculara uygulanacak cezaların artırıldığını duyurdu. Uraloğlu, havacılık sektöründeki her türlü tehlikeli uygulamaya karşı sıkı önlemler alındığını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi olarak stratejik konumunun, 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkeye dört saatlik uçuş mesafesinde ulaşılmasını sağladığını söyledi. Ülkenin aktif havalimanı sayısının 2024 yılı itibarıyla 58'e yükselmesi ve hava ulaşımı anlaşmalarının 175 ülkeye ulaşmasıyla Türkiye'nin dünya çapında ulaşım ağını genişletmeye devam ettiğini belirtti.

Türk hava sahasında 2002 yılında yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısının, 2024 yılının ilk 11 ayında 214 milyonu geçtiğini belirten Uraloğlu, Türkiye'nin dünya havacılık haritasındaki yerinin hızla güçlendiğine dikkat çekti.

Havacılıkta Güvenlik Tehdidi Olan Uygulamalara Geçit Yok

Bakan Uraloğlu, havacılık sektörüne yapılan yatırımlarla, hava yolunun "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, güvenliği tehlikeye atacak hiçbir davranışa izin verilmeyeceğini vurguladı. Özellikle izinsiz lazer ve havai fişek kullanımına karşı dikkatli olunacağına ve uçuş emniyetini riske atan uygulamalara idari yaptırımlar getirileceğine dikkat çekti.

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı'nın ikinci etabı 9 Ocak'ta  İstanbul'da gerçekleştirilecek Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı'nın ikinci etabı 9 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek

Bakan Uraloğlu, güvenliği tehdit eden kişilere uygulanacak cezaların 19 bin 668 TL ile 131 bin 176 TL arasında değişeceğini ifade etti. Bu karar, yolcu ve personelin güvenliğini tehdit eden tüm uygulamalara karşı daha sert önlemler alındığını gösteriyor.

Editör: Sude Yılmaz