TÜRKONFED, TÜSİAD ve UNDP iş birliği ile Birleşmiş Milletler’in evrensel çağrısı olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışmak üzere 2019’da kurulan Hedefler İçin İş Dünyası Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü oldu. İş dünyasının sürdürülebilir kalkınma ve refaha katkısını artırmak üzere çalışmalar yapan platform, yeni dönemde afet ve kriz yönetimi ile döngüsel ekonomi çalışmalarının yanı sıra iklim değişikliği ile mücadeleye de odaklanacak.

TÜRKONFED, TÜSİAD ve UNDP iş birliği ile 2019 yılında kurulan Hedefler İçin İş Dünyası (B4G) Platformu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü oldu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) kurumsal politika ve stratejilerine entegre etmek isteyen büyük, orta ve küçük ölçekli tüm işletmeler, kamu-özel sektör iş birliğini gözeten tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımına açık bir platform olan B4G’nin 2024-2026 Dönemi Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Emre Eczacıbaşı, Louisa Vinton, Feyyaz Ünal, Merve Tolan, Sibel Zorlu, Canberk Mersin, Semih Beken, Stanislav Kim ve Oana Maria Rebedea.

“İş dünyası afet dayanaklılığında iklim değişikliğine de odaklanacak”

TD SYNNEX, NVIDIA Yapay Zekâ Grafik portföyünü Avrupa’da genişletiyor TD SYNNEX, NVIDIA Yapay Zekâ Grafik portföyünü Avrupa’da genişletiyor

Başkanlığı İrem Oral Kayacık’tan devralan Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü yaptığı açıklamada, B4G Platformu’nun kurulduğu günden beri özellikle özel sektörün afet dayanıklılığının artması ve afetler sonrasında ekonomik toparlanma sürecine yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Ünlü, “Platform ortaklık yapısı gereğince Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) küresel ölçekte ürettiği bilgiyi ve dünyaya yön veren bu öncü vizyonu Türkiye’ye getiriyor. Bu, Türkiye’nin de en öncü iş dünyası örgütlerinden TÜSİAD ve TÜRKONFED’in hem sahadaki ihtiyaçları doğru okuması ve yönlendirmesi hem de işletmelere erişim kapasiteleri ile birleşince ortaya örnek bir ortaklık modeli çıkıyor. Bu ortaklık modeli de iş dünyasının ihtiyaç duyduğu niş konularda çalışma kapasitesi oluşmasını sağlıyor. Yeni dönemimiz işletmelerin afet dayanıklılığını artırma, iş sürekliliği ve afetler sonrası ekonomik toparlanma ile döngüsel ekonomi alanındaki çalışmalarının yanı sıra iklim krizi temelli afetler ve iş dünyasında iklime uyum çalışmalarına da ağırlık vereceğiz” dedi.

Editör: Eslem Nur KARAMAN