4. Uluslararası STK Fuarı, İDSB ve TGTV iş birliği ile kapılarını açtı 4. Uluslararası STK Fuarı, İDSB ve TGTV iş birliği ile kapılarını açtı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığınca görüşe açılan peynir tebliği taslağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Tüketicilerimiz bir ürünü aldıklarında bunun direkt sütten yapılıp yapılmadığının farkına etiketi okuyarak varmış olsun." dedi.

Denizli programı kapsamında Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Yumaklı, daha sonra Denizli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne geçti. Burada yetkililerden bilgi alan ve testleri inceleyen Bakan Yumaklı, üretimden sofraya kadar olan sürecin tamamında yer aldıklarını vurguladı.

Yumaklı, gıda güvenliğinin en önemli noktalardan biri olduğunu belirterek, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde 44 laboratuvarın uluslararası akreditasyona sahip olduğunu söyledi. Türkiye genelinde özellerle birlikte toplam 148 laboratuvar bulunduğunu belirten Yumaklı, bu laboratuvarların çeşitli analizler yaparak, üretilen ürünlerin yurt içi tüketimi ve yurt dışı ihracatla ilgili zorunlulukları yerine getirdiğini ifade etti.

Bakan Yumaklı, peynirlerle ilgili bir tebliğ çalışmasını kurum görüşlerine açtıklarını açıkladı. Etiketlerin yanıltıcı sonuçlar vermemesi için çalışma başlattıklarını belirten Yumaklı, "Farklı peynir türlerinin eritilmesiyle sanki sütten yapılmış gibi algı veren etiketlerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışma başlattık. İsteğimiz, tüketicilerimizin herhangi bir ürünü aldıklarında bunun direkt sütten yapılıp yapılmadığını, peynirin kırıntılardan ya da eritilme suretiyle oluşturulan bir peynir olup olmadığını etiketi okuyarak anlamasıdır." dedi.

Yumaklı, kurum görüşleri geldikten sonra peynir tebliğinde netlik oluşacağını ve vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak adına tebliğin yürürlüğe konacağını belirtti. Ayrıca, tüketicilerin gıda güvenliğini sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Sude Yılmaz