ASKON Genel Başkanı Orhan aydın: IFCO Fuarı emeklemesini hızla gerçekleştirip koşmaya başladı ASKON Genel Başkanı Orhan aydın: IFCO Fuarı emeklemesini hızla gerçekleştirip koşmaya başladı
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara, izleyicilere kapılarını açtı.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde başlayan TEKNOFEST ANKARA, çeşitli özel sektör ve kurumların desteğiyle bugün başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Hıdır, söz konusu organizasyonda 1 milyon 720 bin ziyaretçi sayısının 2,5 milyona çıktığını ve TEKNOFEST'in İstanbul'daki rekorunu geçtiğini ifade etti. Çevrimiçi ziyaretçi kayıtlarının İstanbul'un 5-6 katı olduğundan bahseden Hıdır, teknoloji yarışmalarının özellikle gençlerin ilgisini çektiğini ve bu sayede gençlerin ileride kendi girişimlerini, şirketlerini kurabileceği açıklamalarında bulundu.

"Ankara ve İzmir'e özel ilk defa TEKNOFEST Girişim yarışması düzenledik"

Hıdır, bu gençlerin çalışmalarının insanlığa fayda sağlayacak şekilde ticari bir araca dönüşmesini çok önemsediklerini vurgulayarak çeşitli değerlendirmelere yer verdi. "TEKNOFEST en başından beri çok sevilen ve heyecanla beklenen bir festivaldi. Biz de İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'e özel ilk defa TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenlemeye karar verdik. Bu yarışmada özellikle şirketi olan ekiplerimiz 'hızlandırma' kategorisinde, henüz şirketini kurmamış ama fikri olan, çalışmaları bulunan takımlarımız da ön kuluçka dediğimiz bölüme başvuru yaptılar. 10 farklı temada, çeşitli konseptte uygulamalar düzenliyoruz. Bunların içinde uzay/havacılık, tarım, sağlık ve eğitim teknolojileri gibi çok farklı disiplinler bulunuyor. Takımlarımız bu başlıklarda geliştirdikleri fikirlerini, girişimlerini akademisyen ve uzmanlara sunacaklar ve değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Nihayetinde de 10 milyona yakın bir ödül ekiplerimizi bekliyor." dedi. Her temanın bünyesinde farklı bir araç olduğundan bahseden Hıdır, "Tarım dediğimizde bunun içinde biyoteknoloji, tohum ıslahı, İHA destekli robotik çalışma gibi alanlar bulunuyor. Biz perspektifi çok geniş tutuyoruz, gençlerimizi çok spesifik bir alana yönlendirmek istemiyoruz. Sorun ve çözümleri gençlerin belirlemelerini ve ona göre çalışmalar yapmalarını istiyoruz. Buradaki en kıymetli nokta, yapmış oldukları çalışmaların topluma, insanlığa fayda sağlaması." diyerek düşüncelerini ifade etti.