Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali, gastronomi, sanat ve tarihin buluştuğu bir etkinlik olarak 23-24-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. "Sofradan Beyaz Perdeye" temalı festival, üç gün boyunca katılımcılara gastronomi ve sinema atölyeleri, film gösterimleri, söyleşiler ve tadım deneyimleri sunacak.

Festival, bu yıl tarihlerini 23-25 Mayıs olarak güncelleyerek Urla’daki yerel etkinlik takvimiyle daha uyumlu bir hale getirilmesini amaçladı. Biletler ise BuBilet üzerinden satışa sunuldu.

Festivalin merkez noktası Urladam’da gerçekleştirilecek etkinliklere, yerel ve uluslararası gastronomi uzmanları, sinemacılar ve yaratıcı sektör temsilcileri katılacak. Ayrıca, Köstem Zeytinyağı Müzesi ve Perdix gibi Urla'nın kültürel mekanları da festival etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Katılımcılar, "Açık Perde" adlı özel gösterim etkinliği ile bağımsız sinemacıların projelerini izleme fırsatı bulacaklar. Festival boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları, masterclass’lar ve söyleşilerle gastronomi ve sinema tutkunlarına ilham verecek içerikler sunulacak.

Türk gastronomi sinemasını geliştirmeyi hedefleyen festivalde, yemek tarihçileri, şefler, sanatçılar ve sinemacılar bir araya gelerek bu alandaki yaratıcı fikirleri katılımcılarla paylaşacaklar.

Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’da başladı Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’da başladı

Festivalle ilgili detaylar ve etkinlik takvimi için Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali'nin Instagram hesabını takip edebilirsiniz.