Kordsa, İTHİB İhracatın Yıldızları 2023'te En Prestijli Ödülü aldı Kordsa, İTHİB İhracatın Yıldızları 2023'te En Prestijli Ödülü aldı
Trendyol, 30 Ağustos ve 3 Eylül arasında Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST’te, Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisini sanatseverlerle buluşturacak.

Trendyol, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te bir araya geldi.

Firmanın açıklamasına göre, Trendyol, 30 Ağustos- 3 Eylül'de başkent Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te sanatçı Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisini sanatseverler ile bir araya getirmeye hazırlanıyor. Trendyol’un TEKNOFEST standını gezen ziyaretçiler, aynı zamanda VR gözlüklerle Trendyol Sanat’ta sanatseverlerle buluşan bağımsız sanatçıların eserlerini inelebilme fırsatı sunan metaverseyi de deneyimleyebiliyor.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen TEKNOFEST’te Trendyol, gençleri ve çocukları teknoloji ve bilimle buluşturacak. Trendyol, robotik kodlama atölyeleri ile +12 yaş ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere eğlenceli bir deneyim yaşama fırsatı sunacak. Öte yandan, Trendyol Hızlı Market uygulamasının sosyal medya hesapları için yapay zeka destekli yeni nesil asistanı AITEN de ziyaretçilerin merak ettikleri sorularını cevaplayacak. 2 binden fazla Türk mühendisin geliştirdiği AITEN'de, sağlıklı yaşam önerilerinden yemek tariflerine, burç yorumlarından iş hayatına kadar pek çok arayüz kullanılbilecek.

Makine Hatıraları: Uzay' sergisi ise Türkiye’nin çağdaş sanat alanındaki öncülerinden Refik Anadol’un 2021'de ortaya çıkardığı, uzayla ilgili büyük veri kümelerine dayanan yeni bir kavramsal izlenim sunacak.

Trendyol’un  milyonlaca müşteri ve yüz binlerce satıcısının kullandığı teknolojik altyapısı AITEN, 102 farklı üniversiteden mezun 2 binden fazla Türk mühendis tarafından geliştirildi. Trendyol’un Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve anlık olarak 2 milyondan fazla kişiye hizmet verebilen bu yerli ve milli altyapısı, bugün farklı ülkelerde de kullanıma girmeye hazırlanıyor.

Trendyol mühendisleri tarafından geliştirilen 150’ye yakın açık kaynak projesi tüm teknoloji dünyası ile paylaşılırken, aynı zamanda Trendyol mühendislerinin 400’ün üzerinde yayını da 50 binden fazla kez okundu. Trendyol, kendi bünyesinde yıllardır geliştirdiği tasarım dilini de tüm dünyanın kullanımına açtı. Trendyol teknoloji ekipleri web sayfası geliştirenler için hazır arayüz kütüphanesi sunacak ‘Baklava’nın ilk sürümünü kamuoyuyla paylaştı.