Trendyol, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi'ni hayata geçirdi. Bu adımla Trendyol, Türkiye'de tüm ekosistemine sürdürülebilirlik eğitimleri sunan ilk şirket olma unvanını kazandı. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla hazırlanan içeriklerden, Trendyol satıcıları, tedarikçi iş ortakları ve çalışanları faydalanabilecek.
Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, sektöründeki sürdürülebilirlik yol haritasının en kapsamlı örneği olan "Sürdürülebilir Etki Planı" çerçevesinde yeni adımlar atmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Cabana Eğitim-Danışmanlık iş birliği ile kurulan Sürdürülebilirlik Akademisi, Türkiye’de tüm paydaşları kapsayan ilk akademi olma özelliğini taşıyor. Trendyol’un faaliyet gösterdiği Almanya, Azerbaycan, Körfez ülkeleri ve Orta ve Doğu Avrupa’daki ekosistemlere uygun şekilde iki dilde hazırlanmış eğitim içerikleri sunulacak.
Sürdürülebilirlik Akademisi ile Trendyol, çalışanlar, satıcılar ve tedarikçi iş ortaklarının sürdürülebilirlik konusundaki bilgi ve farkındalığını artırmayı hedefliyor. Program, Trendyol’un 2022 yılında oluşturduğu "Trendyol Sürdürülebilir Etki Planı" doğrultusunda “Birlikte Dönüşüm” hedefiyle, bu paydaşları sürdürülebilirlik alanında doğru adımlar atmaya ve aktif rol almaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
Tüm Ekosistem için Sürdürülebilirlik Eğitimleri
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Cabana Eğitim-Danışmanlık iş birliğiyle gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Akademisi, sanal sınıf ve çevrimiçi eğitim yöntemleriyle katılımcılara ulaşacak. Eğitim programında, sürdürülebilirliğin kapsamı ve bireyler ile şirketler için başlangıç aksiyonları detaylandırılacak. Sürdürülebilirliği dönüşümün anahtarı olarak ele alan eğitimde, atık yönetimi, döngüsel ekonomi gibi başlıkların yanı sıra Sürdürülebilir Üretim ve Yeşil Mutabakat gibi konular da işlenecek. Ayrıca, Çalışan Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İş Etiği gibi sosyal boyutlar da eğitimin içeriğine dahil edilecek.
“Sürdürülebilir Dönüşüm İçin Adım Atıyoruz”
Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir bir geleceğin birlikte atılacak adımlarla mümkün olduğuna inanıyoruz. BÜYEM iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilirlik Akademisi, ülkemizde e-ticaret sektöründe bir ilki daha gerçekleştiriyor. Bu akademi aracılığıyla, Türkiye başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlardaki ekosistemlerimizi sürdürülebilir dönüşümün bir parçası haline getiriyoruz” dedi.
“Sürdürülebilirliğin Önemi Artıyor”
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Çoşkun, sürdürülebilirliğin ekonomik ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasındaki rolüne değinerek, “Ekonomik ve sosyal ihtiyaçları, ekosistem üzerinde olumsuz etki bırakmadan karşılamak son derece önemli. Artan çevre kirliliği, sınırlı kaynakların bilinçsiz kullanımı gibi sorunlar sürdürülebilirliğin önemini daha da artırıyor. BÜYEM olarak bu alandaki tüm çalışmaları desteklemeye önem veriyoruz” dedi.
“Yeni Bakış Açıları Geliştirmeliyiz”
Cabana Eğitim-Danışmanlık kurucusu Dr. Işıl Keskin Şahan ise sürdürülebilirliğin içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı: “Sürdürülebilir iş uygulamalarında bilmek ve yapmak arasındaki boşluğu ele alarak harekete geçmek şirketler için büyük bir önem taşıyor. Sürdürülebilirliği içselleştirmek için yeni bakış açıları oluşturmalı ve tutum değişikliği yaratmalıyız. Trendyol Sürdürülebilirlik Akademisi bu dönüşümün öncüsü olacak.”