Editör: Eslem Nur KARAMAN
9. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17-18 Ekim’de Düzenlenecek
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdikleri Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin 9.’su, bu sene 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü FAO’nun destekleriyle düzenlenecek zirvede, devlet ileri gelenleri, sektör liderleri, markaların temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin bulunduğu dünyadan ve Türkiye’den alanın ileri gelenleri bir araya gelecek. Zirve bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır- Kimse Geride Kalmasın” temasıyla düzenlenecek.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin birlikte düzenlediği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 9. yılında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek gıdanın geleceğini ele almaya devam ediyor. Bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır- Kimse Geride Kalmasın” temasında gerçekleşecek zirve, 17-18 Ekim tarihlerinde T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) desteğiyle düzenlenecek. Gıda sektörünün tüm paydaşları, zirvede bir kez daha iklim değişikliğinden gıda ekonomisine gündemin önemli konularında fikir alışverişinde bulunacak.
Gıda sanayii ve tedarikçilerinin temsilcileri, start-up’lar ve HORECA profesyonelleri dahil olmak üzere tüm gıda dönüşüm liderleri, geleceğin gıdalarını pozitif yönde değiştirebilme hedefiyle zirvede bir araya gelecek. Ayrıca zirvede iş dünyasının yanında kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar da yerlerini alacak. Sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğuyla güçlenen zirve bu sene ilk gün fiziki olarak, ikinci gün ise online olarak düzenlenecek. Dileyen katılımcılar bilet alarak fiziki etkinliğe katılırken, etkinlik her iki gün online olarak da takip edilebilecek.
Gıda alanının tüm paydaşlarını bir araya getiriyoruz
Etkinliğin ev sahiplerinden Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, dokuzuncusu gerçekleşecek olan zirveyle ilgili olarak; “Gıda insan hayatının devamını sağlayan en temel ihtiyaç. Pandemi, doğal afet ve kriz dönemlerinde üretiminden tedarikine gıdanın sürdürülebilirliğinin önemini bir kez daha görüyoruz. Bu noktada bütünsel bir bakış açısıyla tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini her zaman vurguluyoruz. TÜGİS olarak öncülük ettiğimiz gıda sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ni, 9. kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Yorumlar
-
DOLAR34,53 %0.12
-
EURO36,14 %-0.26
-
ALTIN2.967,48 %0.18
-
BITCOIN98.548 %4.12
-
ETHEREUM3.309 %7.31
-
BIST9.368 %3.72
Trend Haberler
ASKON'da yeniden Orhan Aydın dönemi!
4. Uluslararası STK Fuarı, Gazze’ye dikkat çekerek islam dünyasında dayanışmayı güçlendirecek
3. İstanbul Kariyer Fuarı bu yıl da iş arayanların akınına uğradı
TÜYAP ve DTSO iş birliği ile düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, 5 yıl aradan sonra kapılarını açacak
Elazığ Belediyesi 5. Kitap Fuarı başlıyor
25. Avrasya Pencere, 16. Avrasya Kapı ve 14. Avrasya Cam Fuarları İstanbul’da başladı
ALZ Frankfurt 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na yoğun ilgi!
Turizm Yatırım Forumu (TIF 2024) başlıyor
İDMİB’in düzenlediği 6. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nda kazananlar açıklanıyor
“HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak!
Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin ilk durağı Şırnak olacak
26. Çin Yüksek Teknoloji Fuarı Shenzhen'de başlıyor
Travel Expo 7. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı
“Bir Orkestranın İzinde” belgeseli, 35. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü!
İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu: "Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları Tarihi Bir Rekor Kırıyor"