Editör: Eslem Nur KARAMAN
BAKAN VARANK: ''HEDEFİMİZ TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA SOKMAK.''
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Güngören Belediyesi’nin iş birliği ile hayata geçirilen Bilim Güngören’in töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açıklamalarda bulundu. Yapılan yeni çalışmalar kapsamında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olması için çabaladıklarını ifade etti.
Bilim Güngören; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Güngören Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirildi. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ar-Ge Tasarım gibi merkezlerin önemine değindi, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olması için çabaladıklarını söyledi. Varank, Türkiye'de 1600'e çıkan merkezler sayesinde önemli gelişmelerin kaydedileceğini ifade etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin çıtayı her zaman en yükseğe koyduğunun altını çizerek, "20 yıldır en büyük hedeflerin peşinden koştuk. Varmak istediğimiz nokta, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak. İşte bu amaç doğrultusunda bilim ve teknolojiyi anahtar olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
TEKNOPARKLARIN SAYISI 97’YE ULAŞTI!
Türkiye’deki bilim ve teknoloji altyapısını güçlendirmek için her gün yeni yatırımlar yaptıklarını açıklayan Mustafa Varank, ‘’ Özel sektörde Ar-Ge kültürünü geliştirmek için işletmelerin kendi bünyelerinde kurdukları Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerini destekliyoruz. Ar-Ge ve Tasarım Merkezine sahip işletmelerimizin sayısı bin 600’e yaklaştı. Girişimcilere her türlü özgün fikri ticarileştirebilecekleri uygun ortamı hazırlayan Teknoparklarımızın sayısı 97’ye ulaştı. Geleceğin teknolojilerine yönelik derin bilimsel araştırmaların yapıldığı Öncül Ar-Ge Laboratuarlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu laboratuarlarda 6G’den otonom sürüşe, katmanlı imalat teknolojilerinden ileri malzemelere kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.’’ ifadelerini kullandı.
Bakan Varank, Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının son 20 yılda binde 5’ten, %1,13’e yükseldiğini söyledi. Tam zaman eşdeğer Ar-Ge çalışanı sayısı 20 senede 2 9 binden 222 bine yükseldi.
81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesindeki çocukların yapay zekadan nesnelerin internetine, tasarımdan robotiğe kadar çok geniş bir yelpazede proje geliştirmeyi öğrendiklerini dile getiren Bakan Varank, "Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlediğimiz yarışmalar, gençlerimizi geleceğin teknolojilerine hazırlıyor. Takımlar halinde yarışmalara katılan gençler biyoteknoloji, çip tasarımı, dikey inişli roket, karma sürü robotlar gibi alanlarda özgün projeler geliştiriyor" diye konuştu.
‘’3 LİSE ÖĞRENCİSİ KIZIMIZI TÜBİTAK İLE ANTARKTİKA’YA GÖNDERECEĞİZ’’
Bakan Varank, "Bu sene üç lise öğrencisi kızımızı TÜBİTAK aracılığıyla Antarktika’ya göndereceğiz. Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda birinci olan bu öğrencilerimiz 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetine katılarak projelerini kutuplarda test etme imkanını elde edecek. İşte biz her türlü mecrayı kullanarak başta öğrencilerimiz olmak üzere 7’den 77’ye her kesiminin ilgisini bilimin büyüleyici dünyasına çekmek için çabalıyoruz" dedi.
Açılışı gerçekleştirilen merkeze TÜBİTAK eliyle yaklaşık 4 milyon lira destek sağladıklarının altını çizen Bakan Varank, "Belediyemiz de burayı hem inşa etmek hem de işletmek için 25 milyon liraya yakın yatırım yaptı. Deneyap Teknoloji Atölyesi, Planateryum ve Uzay Salonu, profesyonel ses kayıt stüdyosu ve farklı grafik tasarım imkanları bu hizmetlerden sadece birkaçı. Buradaki atölyelerde gençlerimiz; matematik, astronomi, havacılık, uzay, doğa bilimleri, robotik, kodlama ve tasarım eğitimleri alacaklar. Ayrıca takım çalışması, bilimsel, akılcı ve eleştirel düşünme gibi farklı yetenekler kazanacaklar" açıklamalarını yaptı.
Yorumlar
-
DOLAR34,56 %0.15
-
EURO36,18 %-0.21
-
ALTIN2.984,43 %0.76
-
BITCOIN98.109 %0.83
-
ETHEREUM3.389 %8.25
-
BIST9.368 %0.00
Trend Haberler
ASKON'da yeniden Orhan Aydın dönemi!
4. Uluslararası STK Fuarı, Gazze’ye dikkat çekerek islam dünyasında dayanışmayı güçlendirecek
3. İstanbul Kariyer Fuarı bu yıl da iş arayanların akınına uğradı
TÜYAP ve DTSO iş birliği ile düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, 5 yıl aradan sonra kapılarını açacak
Elazığ Belediyesi 5. Kitap Fuarı başlıyor
25. Avrasya Pencere, 16. Avrasya Kapı ve 14. Avrasya Cam Fuarları İstanbul’da başladı
ALZ Frankfurt 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na yoğun ilgi!
Turizm Yatırım Forumu (TIF 2024) başlıyor
İDMİB’in düzenlediği 6. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nda kazananlar açıklanıyor
“HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak!
Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin ilk durağı Şırnak olacak
26. Çin Yüksek Teknoloji Fuarı Shenzhen'de başlıyor
Travel Expo 7. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı
“Bir Orkestranın İzinde” belgeseli, 35. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü!
İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu: "Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları Tarihi Bir Rekor Kırıyor"