TÜİK, kasım ayı güven endeksini açıkladı TÜİK, kasım ayı güven endeksini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Halkbank tarafından düzenlenen Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni’nde katılım sağladı. Törende açıklamalarda bulunan Şimşek, kadın istihdamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

85 yıldır milli ekonomiye katkı sunan Halkbank’ın, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı ve geleneksel olarak düzenledikleri Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni, İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleşti.

1709648280 Halkbank U K Y 6

Gerçekleşen ödül törenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan katılım sağlayarak yarışmanın kazananlarına ödüllerini takdim etti.

Gerçekleşen ödül töreninde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 20 yılda kadınların iş gücüne katılımının yüzde 20’lerden yüzde 36’ya çıktığını belirtti. Bu değerli gelişmenin yeterli bir seviyede olmadığını aktaran Şimşek, ‘’Bu anlamlı programda sözlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Bugün girişimcilik ruhunu somut projelerle öne çıkaranların ödüllendirildiği bir törendeyiz. Türkiye ekonomisinin güçlenmesinin önemli yolu kadınlarımızın daha aktif bir şekilde iş hayatında yer almalarından geçmektedir. Son 20 yılda kadınların iş gücüne katılımı yüzde 20'lerden yüzde 36'ya çıktı. Bu çok değerli bir gelişme ancak yeterli değil. Kadınların iş gücüne katılımı ortalaması OECD’de yüzde 66. Türkiye’nin de bu oranlara ulaşması gerekiyor. Türkiye'de bu oranın yüzde 66'ya çıkması halinde milli gelir 20 puan artacaktır, yani yüzde 20 yükselecektir’’ dedi.

''Kadınlarımızın iş hayatında daha çok yer almalarını destekliyoruz''

Bakanlık olarak kadınların iş gücüne teşviki konusunda her türlü adımın arkasında olduklarını belirten Şimşek, ‘’En belirleyici konu eğitim seviyesidir. Eğitime erişim, önceliklendirilmesi gereken bir konudur ve hükümetinizin çok önemsediği bir konudur. Önümüzdeki dönemde Türkiye iş gücüne katılım oranında kadın sayısında yüzde 70’e ulaşacak ve Türkiye'nin ekonomisi çok daha güçlü ve büyük olacak. Bu noktada pozitif ayrımcılığa ihtiyaç vardır. Bazı teşviklerimiz var. Kadınları istihdam eden işletmelere 24-54 ay arasında SGK primlerini hazine olarak karşılıyoruz. Diğer bir önemli konu, kadınların iş hayatına daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlamak için değerli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın da öncüsü olduğu kreş ve gündüz bakımevi konusudur. Eğer bir işveren kendi çalışanlarına kreş hizmeti sunarsa oradan elde ettiği geliri vergiden indirebilir. Kredi fonundan destek sağlayarak ve diğer desteklerle kadınlarımızın çok daha büyük şekilde iş hayatında yer almalarını destekliyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

Editör: Eslem Nur KARAMAN