Evrensel Posta Birliği Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu 16-17 Eylül Tarihlerinde Ankara'da Düzenlenecek Evrensel Posta Birliği Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu 16-17 Eylül Tarihlerinde Ankara'da Düzenlenecek

Türkiye İhracatçılar Birliği Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleşen “Armatür, Valf, Vana, Musluk ve Tesisat Ekipmanları Sektör Buluşmasında İDDMİB yönetim kurulu başkanı ve Türkiye İhracatçılar Birliği başkan vekili Çetin Tecdelioğlu buluşmaya dair değerlendirmelerde bulundu.

Armatür sektörünün TİM çatısı altında ki ilk buluşması olduğunu ifade eden Tecdelioğlu, buluşmanın sektör için son derece faydalı olacağı ve bu tür çalıştayların devam edeceğini belirtti. Çetin Tecdelioğlu, katılımcı firmaların oldukça heyecanlı olduğunu ve bir an önce ihracatlarını arttırmak için, ür-ge çalışmalarına  titizlikle devam ettiklerini aktardı. Sektör paydaşlarının her anlam da destekçisi olduklarını söyleyen Tecdelioğlu,"Dünyadaki Pazar paylarını arttırmak için bir çok projemiz var , hedeflerimiz var , B2B’lerimiz var ve bu çalışmalarımızla inşallah bu sektörlere daha da faydalı olmaya çalışacağız."dedi.   Sektör planlamalarına bakanlıklar ve diğer paydaşlarla devam ettiklerini söyleyen Çetin Tecdelioğlu şunları kaydetti; "Her sektörle ilgili sektörlerin önündeki 5 yıllık planlarında biz Dünya ölçeğinde sektörde neredeyiz, Türkiye nerede , sektör olarak ne kadar katma değer yaratıyoruz bununla ilgili çok önemli çalıştaylar yapıyoruz . Bu çalıştaylar aslında hem Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde oluyor hem de Sanayi Bakanlığı ve Gümrükler , Exim Bank ve diğer devlet kurumlarıyla beraber çalışma yapıyoruz ."   Tecdelioğlu röportajının devamında şunları söyledi : Sektör paydaşları bir araya geldiklerinde bu sinerjinin verimini bir çok sektörde aldığımız gibi Armatür sektöründe de almak istiyoruz . Bu çalıştayı bu yıl sonlarına doğru yapmayı düşünüyoruz çünkü 2023’te 20 milyar dolar gibi bir hedef koyduk bu hedefe ulaşmamız için çok çalışmamız gerekiyor . Dünya resesyona giriyor ılımlı küçülme deniyoruz, bu pazarda ciddi anlamda olumsuz yönde etkileneceğimizi tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşikar, ama biz bu etkiden minimum düzeyde etkilenip , bilakis etkilenmeyip ihracatımızı daha fazla nasıl arttırabiliriz diyerek çalışmaya , daha çok ihracat yapmaya , daha katma değer işler yapmaya mecburuz .   "İSO ikinci 500 araştırmasının sonuçlarında bizim aşağı düşen firmamız yok" İSO İkinci 500 sıralamasında bizim Demir ve Demir Dışı Metal sektöründe aşağı düşen firmamız yok bilakis aşağıdan yukarı çıkan firmalarımız var. Bu Demir Demir Dışı sektörünün aslında çok daha büyüdüğünü , geliştiğini ve daha gelişeceğinin bir göstergesi oluyor. Bu çok heyecanlandırıyor bizi firmalarımız büyüyor , büyümek istiyor . Pandemi sonrası Dünya’da yaratılmış olan fırsatlarda Türkiye gerçekten ön planda bundan sonraki süreçte biz bu fırsatı daha fazla ihracata nasıl çevirebilirizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sıkıntılar hala devam ediyor ama ne olursa olsun tüm sorunları aşacak dinamik bir imalat  yapımız ve ihracatçı kümemiz var ve ben bu kümelerle bunları aşacağımıza inanıyorum. Heyecanımız çok yüksek doğru işleri , doğru zamanda , doğru yerde yapmamız lazım ki ekonomimize , ihracatımıza katkıda bulunalım.