Editör: Eslem Nur KARAMAN
Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF 2023) Erzurum'da başladı
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonu ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF 2023) başladı.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve bölgedeki 8 üniversitenin yanı sıra çok sayıda kamu kurumu ve firmanın katıldığı, Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF 2023) açıldı. Düzenlenen fuar, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda, Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenleniyor.
TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları'nın da katılımıyla KUDAKAF 2023'te stant açan ETSO'nun farklı birimlerinde görevli uzman personeller, standı ziyaret eden üniversite gençlerine iş ve kariyer fırsatlarıyla ilgili bilgi verip, stajyer başvuru ve mülakat formu doldurmalarına yardımcı oldular.
"Üretim Olmadan İstihdam Olmaz"
Kariyer fuarlarının gençlere iş ve kariyer fırsatı sunulması anlamında çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, fuarın düzenlenmesine öncülük eden ve katkı sunan bütün kurumlara teşekkür etti. ETSO olarak Erzurum'da üretimin ve istihdamın artması, ekonomik anlamda şehrin daha iyi noktalara ulaşması için gayret gösterdiklerini kaydeden Özakalın; "Bilindiği gibi üretim ve istihdam birbiriyle doğru orantılı iki unsur Yani hangi alanda olursa olsun üretiminiz olmadan yeterli istihdamı sağlamanız mümkün değil. Şehrimiz, zor iklim şartlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada yer alıyor. İlimiz ve bölgemizdeki işletmelerimiz de aynı şekilde bu zor coğrafyada üretim yapmaya, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkı sunmaya çaba gösteriyor. Bu sebeple; firmalarımız, üretim maliyetlerinde olduğu gibi istihdam yükünün hafifletilmesi için de her zaman devletimizin teşvik ve desteklerine ihtiyaç duyuyor’’ dedi.
Gelişmiş ya da gelişmekte olan her ülkede uygulanan ücret ve istihdam desteklerinin, işsizlikle mücadelede uygulanan etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Özakalın, "Bu yöntem, istihdamı artırma amacı taşıyor. İşverenler için vergi indirimi, sosyal sigorta pirim desteği, doğrudan ücret desteği ve enerji giderlerine yönelik destekler veriliyor. Bu desteklerin asıl amacı; işgücü maliyetlerini düşürmek suretiyle istihdamın artırılmasıdır. Hali hazırda devletimizin istihdam destekleri olduğunu biliyoruz. Bu teşvik ve destekler bölgemizin şartları göz önünde bulundurularak verildiği takdirde; hem bu coğrafyada istihdamın artmasına katkıda bulunulacak, hem de kayıt dışı istihdamın önüne geçilecektir" dedi.
Yorumlar
-
DOLAR34,50 %0.09
-
EURO36,27 %-0.25
-
ALTIN2.956,67 %0.73
-
BITCOIN97.500 %3.63
-
ETHEREUM3.346 %7.93
-
BIST9.368 %3.72
Trend Haberler
ASKON'da yeniden Orhan Aydın dönemi!
4. Uluslararası STK Fuarı, Gazze’ye dikkat çekerek islam dünyasında dayanışmayı güçlendirecek
3. İstanbul Kariyer Fuarı bu yıl da iş arayanların akınına uğradı
TÜYAP ve DTSO iş birliği ile düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, 5 yıl aradan sonra kapılarını açacak
Elazığ Belediyesi 5. Kitap Fuarı başlıyor
25. Avrasya Pencere, 16. Avrasya Kapı ve 14. Avrasya Cam Fuarları İstanbul’da başladı
ALZ Frankfurt 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na yoğun ilgi!
Turizm Yatırım Forumu (TIF 2024) başlıyor
İDMİB’in düzenlediği 6. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nda kazananlar açıklanıyor
“HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak!