Misyon Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Türkiye'yi dijital varlıkların saklanması konusunda bölgesel merkez haline getirme hedeflerini duyurdu. Halisdemir, “Türk varlıklarını dünya tokenizasyon pazarına hızlıca entegre ederek bu yarışta daha güçlü bir yer almalıyız.” dedi.
Misyon Bank, Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ile Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024'te, tokenizasyon teknolojisinin avantajlarını ele aldı. Halisdemir, tokenizasyonun bireylerin yüksek giriş bariyerli varlıklara yatırım yapmalarını sağladığını belirtti. Günümüzde dünya genelinde yaklaşık 400 milyar dolarlık varlığın tokenize edildiğini vurgulayan Halisdemir, bu pazarın 2030'da 16 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini ifade etti.
Halisdemir, Türkiye’nin stratejik konumu, gelişmiş altyapısı ve yetişmiş insan kaynağıyla saklama alanında bölgesel merkez olma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. “Saklama bankacılığı hizmetleri genellikle özel kurumlar tarafından sunuluyor, biz de benzer hizmetleri Türkiye’de sunmayı hedefliyoruz.” dedi.
Ayrıca, Misyon Tokenizasyon Platformu ile finans aktörlerinin çeşitli varlıkları blok zincirine taşıyabileceğini belirten Halisdemir, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlemelerini beklediklerini ve eurobond ihracını kolaylaştıracak projelere odaklandıklarını açıkladı.
Halisdemir, “Dünyada tokenize edilen varlıklara yatırım yapmaya devam eden Türk yatırımcılarının bu yarışta daha etkin bir konuma gelmesini sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı. 18 Ekim’de Arjantin’deki foruma katılarak projelerini tanıtacaklarını belirtti.