XSIGHTS Araştırma ve Gastronomi Turizmi Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen Müşteri Deneyimi ve Gizli Müşteri Etkinliğine katılım sağlayan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Kurucu Başkanı Başaran Ulusoy, gastronominin Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli bir araç  olduğunu belirterek, “Türkiye'de gastronomi önemli bir sektör haline gelecek” dedi.

XSIGHTS Araştırma, Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde Müşteri Deneyimi ve Gizli Müşteri Etkinliğini düzenledi. Gerçekleşen etkinliğe katılım sağlayan TÜRSAB Kurucu Başkanı Başaran Ulusoy, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

Gastronomin ülkemiz açısından önemine değinen Ulusoy, gastronominin Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir araç olduğunu ifade ederek, “Dünya özellikle dijital çağda hala insan faktörünün önemli olduğu bir sürecin içerisinde.  Robotlar işinizi görseler de, özellikle tat alma ve geleceğe yönelik değerlendirmeler gibi noktalarda insanın yerini alamazlar. Sağlıklı yaşam için en önemli düşünce yine gastronomidir. Ben gastronomi alanında başarılı olan arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye gastronomi açısından şanslı bir ülkedir. Kimya ve ilaç kullanımı çok azdır. Dolayısıyla, Türkiye'nin para kazanması ve ülkeyi tanıtması adına önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

İDSB Genel Sekreteri Eyüp Akbal, “STK FUARI İstanbul'da İslam Gönül Köprüsü'nün kurulduğu bir yer” İDSB Genel Sekreteri Eyüp Akbal, “STK FUARI İstanbul'da İslam Gönül Köprüsü'nün kurulduğu bir yer”

“Türkiye'de gastronomi önemli bir sektör haline gelecek”

Etkinliğe imza atan kişileri tebrik eden TÜRSAB Kurucu Başkanı Başaran Ulusoy, bol şanslar diledi. Ulusoy, gelecekte, Türkiye'de gastronominin önemli bir sektör haline geleceğini vurgulayarak, “İnsan faktörü bu alanda her zaman önemli olacak ve gelişmeye devam edecektir. Başarılar diliyorum ve iyi çalışmalar temenni ediyorum. İnsanın robotla yarışması geç kalmış bir konudur, ancak Gürkan ve ekibini tebrik ediyorum. Geleceği parlak ve verimli bir şekilde şekillendireceklerdir. Kazandıkları zaman sadece kendileri değil, diğer sektörleri de tanıtmış oluyorlar. Bu nedenle, gastronomi Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir araçtır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi