İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti

TÜSİAD'ın "Startuplar ve Teknoloji Firmaları için Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin Cazibe Merkezi Olarak Türkiye" raporu, TÜSİAD Genel Merkezi'nde tanıtıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İzel Levi Coşkun ve diğer üyeler katıldı.

Dağlıoğlu, TÜSİAD'ın gündemindeki girişimcilik ve teknolojinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, "Temel görevimiz Türkiye'ye daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çekmek. Bu faaliyetleri Türkiye'nin genel stratejileri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" dedi.

Dağlıoğlu, Türkiye ekonomisinin son 20-21 yılda orta-düşük gelirli bir ülkeden yüksek-orta gelirli bir ekonomiye yükseldiğini vurgulayarak, "Yakın gelecekte Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler arasında yer alacağına inanıyoruz. İhracatımız dünya ticaretinden aldığı payı önemli ölçüde artırdı. Uluslararası doğrudan yatırımlarda da payımızı artırmak hedeflerimiz arasında" şeklinde konuştu.

TÜSİAD'ın Türkiye'yi dünyanın önde gelen ilk 10 ekonomisinden biri yapma hedeflerine değinen Dağlıoğlu, "İhracat payımızı ve uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için dijitalleşme ve sürdürülebilirlik gibi kritik dönüşümleri göz önünde bulundurmalıyız. Bu bağlamda girişimcilik ve teknoloji girişimciliği büyük önem taşıyor. TÜSİAD üyelerinin AR-GE kapasiteleri ve girişimcilik platformları bu süreçte kritik rol oynuyor. Küçük şirketlerden gelen inovasyon kabiliyetini göz ardı etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD'ın "Startuplar ve Teknoloji Firmaları için Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin Cazibe Merkezi Olarak Türkiye" raporu, TÜSİAD Genel Merkezi'nde tanıtıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İzel Levi Coşkun ile birlikte diğer üyeler katıldı.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin gelecek atılımlarında girişimciliğin kritik rol oynayacağını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak dünya çapındaki platformlarda Türkiye'yi temsil ederek uluslararası yatırımcıları ülkemize çekme çabası içinde olduklarını" ifade etti. Özellikle teknoloji alanında finansal ve stratejik yatırımcılarla yapılan birebir ziyaretlerin önemine değinen Dağlıoğlu, "Girişimcilerle ve yatırımcılarla yapılan her toplantıda büyük heyecan duyuyorum. Türkiye'nin rekabetçi hizmetler ve ürünler üretme potansiyeline inanıyorum" şeklinde konuştu.

Turan ise, Türkiye'nin son beş yılda girişimcilik alanında önemli adımlar attığını belirterek, "Bugün 2020'den beri 6 girişim 1 milyar dolar ve üzeri değerleme elde etti. Türkiye, genç nüfusu, stratejik konumu ve AR-GE yetkinliği ile girişimcilik ekosistemi açısından cazibe merkezi haline geldi" dedi.

Coşkun da, hazırladıkları raporun Türkiye'nin girişimcilik ekosistemine dışarıdan olumlu bir bakış açısı sunmayı amaçladığını belirterek, "Başarılarımızı ve güçlü yanlarımızı ortaya koyarak girişimcilerimizi cesaretlendireceğimize ve yatırımcıların ülkemize daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz" diye ekledi.

Raporun tanıtımıyla birlikte, TÜSİAD'ın uluslararası platformlarda raporu ve Türkiye'nin girişimcilik ekosistemi hakkında daha fazla bilinirlik sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Editör: Sude Yılmaz