Geleneksel olarak her yıl düzenlenen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın 41'incisi kapılarını kitapseverlere açtı. Bir hafta sürecek olan kitap festivalinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek. 

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan 41.Kitap Fuarı bir hafta boyunca yazarları ve okuyucuları bir araya getirecek. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 2-10 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, 1000 'i aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yüzlerce yazarı İstanbul ve çevre kentlerden okuyucularla buluşturacak.

Gb Y0Hfn X M A A4 Ku E

“HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak! “HOW- Hub of Warehouse” Türkiye’de ilk kez yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünü buluşturacak!

Fuarın açılışına, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Farid Cafarov, TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Yalvaç Ural, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu katıldı.

Bu yılki fuarın 'Onur Yazarı' çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinden Yalvaç Ural olarak belirlendi. Yalvaç Ural'ın masalsı dünyası ve çocuk ve gençlik edebiyatına yaptığı katkılar bu sene fuarın ana eksenini oluşturacak. Fuar, Yalvaç Ural’ın katılımıyla düzenlenecek kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Tüyap tarafından, yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı hazırlanıyor.

Gb Y0Hfo X M A A1 Ibb

"30 yılı aşkındır bu organizasyonun bir parçasıyım"

Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bu etkinliğin kendisi için çok özel bir yolculuk olduğunu belirtti. "Bu şenliğin müdavimi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum," diyen İmamoğlu, 30 yılı aşkın bir süredir bu organizasyonun parçası olduğunu vurgulayarak, kitapseverlerin bu anı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. "Stantların arasında dolaşmak, yayıncılarla ve yazarlarla bir araya gelmek muazzam bir duygu," diye ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yuvamız İstanbul” projesinin önemini vurguladı ve Halk Süt dağıtımının çocuklara sağladığı katkılara dikkat çekti. Bugün düzenlenen bir etkinlikte konuşan İmamoğlu, çocukların beslenme, eğitim ve sosyal imkanlar açısından geniş bir yelpazede desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İmamoğlu, "Yuvamız İstanbul'u mega projemiz olarak kabul ediyorum," diyerek, aktif inşaat halindeki 103 merkezin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki yıl 156 kreş açılacağını müjdeledi. Şu anda 9 bin 877 öğrenciye hizmet verdiklerini ifade eden İmamoğlu, çocukların güçlü bir eğitimle hayata hazırlanmasının önemini vurguladı. Kız çocuklarının eğitimi için başlatılan "Sen Oku" programının kapsamından da bahseden İmamoğlu, bu projeyle yüz binlerce çocuğa eğitim desteği sağladıklarını söyledi. İBB’nin çocuk hakları konusunda da önemli adımlar attığını belirten İmamoğlu, çocuk hakları birimi ve çocuklar için bir meclis kurarak çocukların seslerinin duyurulmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Oyun alanlarının ve yeşil alanların önemine de değinen İmamoğlu, "Oyun, özgürlük ve yaratıcılıktır," dedi. Çocukların oyun dostu bir ortamda büyümeleri için İstanbul genelinde özel tasarlanmış park ve eğitim alanlarının bulunduğunu belirtti. İmamoğlu, ayrıca İBB yayınlarının son beş yılda önemli bir ivme kazandığını ve 165 özel eserin yayın hayatına kazandırıldığını ifade etti. "Büyüt Hayallerini" projesinin bir parçası olan "İlham Veren Adımlar" kitabının da bu yılki kitap fuarının temasına uygun olduğunu belirtti.

Gb Y M D Ju Xw A A Zg Pg

"Yayın evinin sayısının 28'den bin 200'lere çıkması demek aslında okuma kültürünün arttığı anlamına geliyor"

İstanbul Valisi Davut Gül de şöyle konuştu:

"İstanbul'umuza kültür sanat etkinlikleri çok yakışıyor. Aslında hem İstanbul'umuz hem de Türkiye'nin geldiği katettiği yolu da görmüş olduk. İlk başladığında 28 yayın eviyle başlayan bir organizasyondan bahsediyoruz. Bugün bin 200'den fazla yayınevinin katıldığı, Türkiye'nin, belki de Avrupa'nın en büyük kitap fuarlarından birine şehir olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bütün kurumların katkısı çok önemli, bu işin buraya kadar gelmesini sağlayan, asıl okurlar. Fuarımızın onur konuğu Azarbeycan, onlara teşekkür ediyoruz. İstanbul'da gezdiğimizde hem Kültür Bakanlığı'mızın hem belediyelerimizin hem diğer kurumlarımızın kitapla ilgili, kütüphanelerle ilgili yaptığı etkinlikleri, taş üstüne taş koydukları etkinlikleri çok rahat görebiliyoruz. İstanbul ve ülkemiz farklılıkları zenginlik olarak gören bir medeniyet. Bunun aslında en önemli nişanesi bu kitap fuarıdır. Birbirinden farklı yayın evleri yazarlar okurlar bir hafta 10 gün içerisin de aynı atmosferi soluyacaklar. "

Gb Y M H Si Ws A A I Xf A

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 10 Kasım 2024 Pazar akşamı 19.00’da sona erecek.

Editör: Eslem Nur KARAMAN