Tüyap İstanbul, iki önemli sektörel fuara birden ev sahipliği yapıyor. 25. Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Teknolojileri Fuarı SIGN İstanbul ile Kurumsal Tanıtım ve Promosyon Ürünleri Fuarı PROMOGIFT İstanbul, kapılarını TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açtı. Düzenlenen fuar açılışına katılım sağlayan PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz, fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı dünyasını çeyrek asırdır bir araya getiren SIGN İstanbul ile 300 milyar liralık pazar hacmine sahip Türkiye Promosyon Sektörü’nün yeni buluşma adresi PROMOGIFT İstanbul, törenle kapılarını açtı. Informa Markets tarafından Tüyap İstanbul’da düzenlenen iki organizasyona 400 firma katılım sağladı.

Selçuk Bayraktar: Ülkemiz savunma sanayiinde dünyanın yükselen yıldızı Selçuk Bayraktar: Ülkemiz savunma sanayiinde dünyanın yükselen yıldızı

D S C08080

Bu yıl yine SIGN İstanbul ile eş zamanlı olarak ayrı bir fuar olarak düzenlenen PROMOGIFT İstanbul’da ise “Kurumsal Tanıtım Ürünleri”, “Promosyon Baskı Sistemleri”, “Kurumsal Tekstil Ürünleri”, “Hediyelik Eşyalar”, “Kırtasiye & Ofis Aksesuarları”, “Teknoloji & Elektronik Eşya”, “Matbaa Ürünleri” ve “Geri Dönüşümlü Ürünler” ana kategorilerinde en yeni tasarımlar bir arada sergileniyor. Fuarda en çok ilgiyi kişiye özel promosyon ürünleri görüyor.

Düzenlenen fuarın açılışına katılım sağlayan PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz, Karadeniz, promosyon sektörünün dünya genelinde sürekli büyüyen bir alan olduğunu belirterek, Türkiye’nin de bu sektörde daha fazla değer göreceğini düşündüğünü ifade etti.

Karadeniz, “Sektörün en büyük şanslarından biri, dinamik bir başkanın başında olmasıdır. Ömer Karadeniz’in liderliğinde, ülkemiz ve sektörümüz için çok daha güzel gelişmeler yaşanacaktır” dedi.

Ekonomik dalgalanmaların etkileri üzerine de değerlendirmelerde bulunan Karadeniz, bu durumun sadece promosyon sektörünün değil, tüm sanayinin bir meselesi olduğunu vurguladı. İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak bu konularda çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Karadeniz, nitelik ve nicelik konusunun önemine dikkat çekti.

“Dünyada artık nicelikten çok niteliğe odaklanmalıyız,” diyen Karadeniz, Hollanda'da yaşadığı bir olayı örnek vererek, nitelikli eğitimin sürdürülebilir çiftçiliğin anahtarı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü projeye değinerek, meslek liselerindeki eğitimin nitelik kazanması için büyük bir destek sağlandığını belirtti.

Finansmana erişimin de önemli bir sorun olduğunu ifade eden Karadeniz, PLASFED’in üyeleri arasında yaptıkları anketlerde bu konunun sıkça dile getirildiğini söyledi. “Sermaye eridiğinde yatırım yapılamaz ve bu da projelerin uygulanmasında sorunlar yaşanmasına yol açar,” diyen Karadeniz, sanayi ve üretim için gerekli desteklerin sağlanmasının önemini vurguladı.

Karadeniz, “Hepimizin bu konularda duyarlı olması gerektiğine inanıyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Eslem Nur KARAMAN