Sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olarak tanınan ve bu yıl 36. kez düzenlenen UNICERA İstanbul Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 4-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ulusal ve uluslararası birçok markayı bir araya getiriyor. Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı İlter Yurtbay, açılış gününde fuarın önemine dair açıklamalarda bulunarak sektördeki mevcut durumu değerlendirdi.

"UNICERA, Kendini Kanıtlamış Bir Organizasyon Olarak Tanınıyor"
İlter Yurtbay, UNICERA Fuarı’nın uluslararası prestijine vurgu yaparak, fuarın sektör ve Türkiye için değerini şu sözlerle ifade etti: "Bu sene 36. kez düzenlenen UNICERA Fuarı, uluslararası bir fuar. Kendileri, bilinen otoriteler karşısında kendini kanıtlamış bir organizasyon olarak tanınıyor. Dünyanın en büyük güç fuarlarından bir tanesi. İlk günün ilgi ve alakasından oldukça memnunuz. Misafirlerimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız. Önümüzdeki 4-5 gün daha buradayız, herkesi bekliyoruz."

İKMİB COSMOPROF ASIA FUARI’NA 12’İNCİ KEZ TÜRKİYE MİLLİ KATILIMINI GERÇEKLEŞTİRD İKMİB COSMOPROF ASIA FUARI’NA 12’İNCİ KEZ TÜRKİYE MİLLİ KATILIMINI GERÇEKLEŞTİRD

Pandemi sürecinin seramik sektörüne olan etkilerini değerlendiren Yurtbay, sektörün bu dönemde önemli bir büyüme kaydettiğini belirterek, "Seramik sektörü şöyle; pandemi döneminde Türk seramik sektörü müthiş bir sıçrama gerçekleştirdi. Bir laf vardır, 'Hiçbir başarı cezasız kalmaz' diye. Tabii, bu başarı Avrupa Birliği’ndeki ihracat satışındaki pasta paylarını da değiştirdi. Türkiye birinci sıraya oturdu. Burada, aslında Türk üreticisinin her koşulda üretime hazırlık ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiş olduk." dedi.

Pandemi sonrası, Türk seramik sektörünün uluslararası pazarda elde ettiği payın bazı kısıtlayıcı önlemlerle karşılaştığını açıklayan Yurtbay, sektörün moralinin yüksek olduğuna vurgu yaparak, "Ancak daha sonrasında antidamping gibi kota sınırlamaları gibi, can sıkıcı diyebileceğimiz bazı önlemler alındı ülkemize karşı. Buna rağmen sektörün moralinin hala yüksek olduğunu söyleyebilirim. Daha güzel günler bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

İlter Yurtbay, seramik sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğuna ve 2024 yılıyla birlikte sektörde yeni aksiyonlarla daha pozitif bir tabloya ulaşacaklarına inandıklarını şu ifadelerle belirtti: "Bu seneki durgunluğu da, 2024’ü küresel bir durgunluk yılı olarak değerlendirdiğimizden, geçici görüyoruz. 2024 yılında alacağımız aksiyonlarla geleceğe umutla bakıyoruz."

Editör: Sude Yılmaz