TÜKİD desteğiyle düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'nın 8'incisini törenle açtı. Türk kırtasiye sektörünün uluslararası alandaki gücünü artırmayı hedefleyen fuarın açılışını gerçekleştiren Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, TÜKİD olarak düzenlenen fuarın önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, “Sektörün kendi içinde iyi organize olduğu bir yapıya sahibiz. Dernek, bu noktada çok önemli bir fonksiyon ifade ediyor. Yurt dışından müşterilerin gelmesi ve iç piyasadan doğru müşterilerin buraya getirilmesi noktasında ciddi çalışmalarımız var” dedi.
Tüyap Fuarcılık Grubu, Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'nın 8'incisini törenle açıldı. Fuarın açılışını gerçekleştiren TÜKİD Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.
TÜKİD Başkanı Şendil, “Fuarımız eski bir fuar, yani Türkiye'deki sektörler içerisinde bu sene 30. kez yapılıyor. Yaklaşık 250'ye yakın firma katılımı var, bunların içerisinde 19 tane yabancı ülke katılımcısı bulunuyor. Ziyaretçi olarak da yine 50'ye yakın ülkeden katılımcı geliyor. Bu sene şu ana kadar 47 ülkeden katılım formu dolduruldu, ancak geçen seneki katılım miktarının üzerindeydi. Önümüzdeki günlerde yine aynı rakamı yakalarız diye düşünüyoruz. Bu önemli bir fuar; sektörün hem iç piyasada hem uluslararası arenada kendini anlattığı ve arz ettiği bir platform” diye konuştu.
“Kırtasiye sektörü Türkiye'de gittikçe gelişiyor”
Türkiye’de kırtasiye sektörünün gittikçe geliştiğini belirten Başkan Şendil, şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ithalat oranımızı ihracat oranımız geçmiş duruma göre daha dengelemiş durumda. Kırtasiye sektörü Türkiye'de gittikçe gelişiyor. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ithalat oranımızı ihracat oranımız geçmiş duruma göre daha dengelemiş durumda. Bu bizim için önemli bir gelişme. Son 10 yıldan beri iç piyasada yerli üreticilerimiz artıyor. Değişik sahalarda üreticiler var ve yurt dışına ihracatımız da artıyor. Zaten bunun neticesi olarak ithalatın ihracatı karşıladığını gördük. Ancak bundan 15 yıl önce ürünlerin yüzde 75 veya yüzde 85'i ithal, yerli ürünler çok daha azdı. Belli sahalarda ve konularda vardı. Dolayısıyla canlı bir fuar, daha canlı olması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.
“Ülkenin içinde bulunduğu şartlarda daha güçlü olmalıyız”
Avrupa'da zaman zaman vizeden kaynaklanan sıkıntıların gerçekleştiğini ifade eden Başkan Şendil, “Biz vize konusunda kolaylıklar gösteriyoruz. Devlet olarak da bu fuara destek veriyoruz. Dernek olarak da bu fuarın düzenlenmesinde önemli bir rol üstleniyoruz. Sektörün kendi içinde iyi organize olduğu bir yapıya sahibiz. Dernek, bu noktada çok önemli bir fonksiyon ifade ediyor. Yurt dışından müşterilerin gelmesi ve iç piyasadan doğru müşterilerin buraya getirilmesi noktasında ciddi çalışmalarımız var. İnşallah bugün de başladık, hep beraber bir gayret içindeyiz, iyi sonuçlar alırız diye düşünüyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu şartlarda daha güçlü olmalıyız, daha doğru işler yapmalıyız diye düşünüyoruz. Bu bizim için mecbur hale gelen bir çalışma” ifadelerini kullandı.