İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ile Boğaziçi Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül'de İstanbul’da, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sürdürülebilirlik alanındaki liderleri bir araya getirdi.
Düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Yeşil İş Platformu Kurucusu Efe Gökçe, konferans hakkında açıklamalarda bulundu.
Boğaziçi Üniversitesi ve SKD Türkiye tarafından, Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners organizasyonuyla düzenlenen Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, İstanbul’da bir otelde gerçekleşti. Konferansta "Yeşil Dönüşümün Zorunluluğu" teması altında, çeşitli sektörlerden çevreye duyarlı iş modelleri ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. Etkinlikte, sürdürülebilirlik trendleri ve yenilikçi çözümler kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Gerçekleşen konferans ile iş dünyası liderleri, sürdürülebilirlikte öncü markalar, yerel yönetim temsilcileri, devlet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve kanaat önderlerinin bir araya geldiğini belirten Gökçe, “Gerek akademisyenler gerekse iş dünyasındaki insanlar sürdürülebilirlikle ilgili yaptıkları çalışmaların sonuçlarını burada konuşuyorlar. Dinleyicilerimiz de bu sayede güzel çıkarımlar yapmaya başladılar. Ayrıca, Yeşil İş Platformu'nun düzenlediği bu konferans, sürdürülebilirlikle ilgili hizmet veren markaların neler yaptığını duyuran bir platform gibi. Bu platformun düzenlediği konferans aslında hem dünya insanına hem de bizim insanımıza bir nevi hizmet niteliğinde” dedi.
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için özel sektör ile kamu sektörü arasındaki iş birliği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gökçe, devlet desteği çalışmaları ile daha iyi noktalara gelinebileceğini belirtti.
Karbon ayak izini azaltmak için gerçekleştirilecek olan en yenilikçi teknolojiler ve çözümlerin yapay zeka olduğunun altını çizen Efe Gökçe şu ifadeleri kullandı:
“Karbon ayak izi ile ilgili yapay zeka şu anda gündemde olan bir konu. Açılış konuşmasını yapan Sanayi Odası Yönetim Birliği Başkanı Sayın Sultantepe, dört buçuk saat süren bir karbon ayak izi toplantısını yapay zeka ile yedi dakikada gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu da gelecekte karbon ayak izi hesaplama konusunda yapay zekanın çok daha yardımcı olacağını göstermekte. Yani karbon ayak izi hesaplaması konusunda bence en iyi kaynak yapay zeka olacaktır”