Türkiye İhracatçılar Meclisi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TİM-TEB Girişim Evi'nin, kadınlar tarafından kurulmuş, büyümeyi ve ihracatı hedefleyen ticarileşmiş teknoloji firmalarını, global ölçekte başarılı girişimlere dönüşmesi için “Women Entrepreneurship” programı ile desteklediğini açıklayarak son başvuru tarihinin 5 Nisan olduğunu paylaştı.

TİM TEB Girişim Evleri, 2015 yılından bu yana İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Gaziantep, Bursa ve Mersin gibi 7 farklı ilde faaliyet gösteriyor. Bu girişim evleri, teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamak amacıyla özgün programlarla ekosisteme yön vermekte. Bugüne kadar 2000'in üzerinde teknoloji odaklı girişimciye destek veren TİM-TEB Girişim Evleri, kuruluşundan bu yana girişimcilere kamu fonlarından 245.1 milyon TL, özel yatırım kuruluşlarından ise 694.7 milyon TL olmak üzere toplamda 939.8 milyon TL seviyesinde yatırım sağladı. Ayrıca 2023 yılında 170 girişimci toplam 10.5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Girişim evleri, küresel iş birliği konusunda girişimcilere destek olmak için çeşitli ülkelerin ekosistemlerine erişim sağlamakta ve özgün programlar tasarlamaktadır. Bu kapsamda TİM TEB Girişim Evleri, Global Accelerator Network'e üye olarak girişimcilerin küresel iş birliği potansiyelini artırıyor.

Bakan Uraloğlu'ndan Türkiye Yüzyılı için kararlılık mesajı Bakan Uraloğlu'ndan Türkiye Yüzyılı için kararlılık mesajı

TİM-TEB Girişim Evleri, kadınların liderliğinde faaliyet gösteren teknoloji firmalarının büyüme ve ihracat hedeflerini desteklemek amacıyla özel bir program başlattığını duyurdu.

Bu programın amacı, kadın girişimcilerin liderliğindeki firmaların güçlenerek global başarıya ulaşmalarına katkıda bulunmaktır. Program kapsamında, girişimcilerin işletmelerinde eksiklikleri belirlemeleri ve işletme yönetiminde gereken faaliyetleri belirlemeleri için senaryo tabanlı işletme analizi eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerin ardından, girişimcilerle işletmelerindeki gelişim alanları belirlenmekte ve stratejik büyüme yönetimi metodolojisiyle küresel pazarlara açılmaları için çalışmalar yürütülmektedir.

Program kapsamında desteklenen girişimcilere; stratejik yönetim danışmanlığı, finansman yönetimi, hukuk, dış ticaret ve sunum teknikleri alanlarında eğitimler, S2C (Scale Up to Corporate) programına katılma imkanı, global pazarlara erişim, 94 ülkede faaliyet gösteren GAN networkü ve iş birliğine katılma imkanı, ulusal ve uluslararası etkinliklerde yer alma imkanı, online ve offline kanallarda ürün/hizmet tanıtımı, sektörde deneyimli mentörlerle çalışma, speed Mentoring etkinliklerine katılma imkanı, ulusal ve uluslararası yatırım fonları ile buluşma imkanı gibi birçok fırsat sunuluyor.

Editör: Sude Yılmaz