Veriyle Gelecek projesi kapsamında 80 genç MEB/üniversite onaylı sertifikasını aldı Veriyle Gelecek projesi kapsamında 80 genç MEB/üniversite onaylı sertifikasını aldı
Tgexpo Tarafından Düzenlenen, Uluslararası Gıda Bileşenleri ve Teknolojileri Fuarı Endonezya'da. Fi Asia, 1996'dan beri Fi portföyünün bir parçası olup, önde gelen pazar araştırmaları tarafından gıda bileşenleri için gelişmekte olan en büyük pazarlardan biri olarak tanınan kapsamlı Güneydoğu Asya gıda endüstrisine hizmet vermektedir. 2010 yılından bu yana, Fi Asia, tüm bölgeyi önemli içerik tedarikçilerine ve kaliteli ziyaretçilere açmak için Tayland ve Endonezya arasında her yıl dönüşümlü olarak çalışmaktadır. Son yıllarda Endonezya da dahil olmak üzere Asya ülkelerinde sağlıklı alternatiflere olan eğilim organik bileşenlere olan ilgiyi artırırken katkı maddeleri ve koruyuculara olan talebi azaltmıştır. Bölgedeki başka bir trend ise sağlıklı atıştırmalıklara, et ve süt ürünlerine alternatif olarak kullanılabilecek sebze bazlı yiyecek ve içeceklere olan talebin artmasıdır. Endonezya'da en çok talep edilen 3 içecek çeşidi helal, doğa dostu (geri dönüştürülebilir) ambalaja sahip ve fonksiyonel (doğal ve içeriği açısından sağlıklı) içeceklerdir. En çok talep gören 4 tatlandırıcı arasında baharatlı tatlandırıcılar, tatlandırıcı karışımları, lavanta ve gül gibi çaylarda kullanılabilecek çiçek bazlı tatlandırıcılar ve sürdürülebilir ve doğa dostu tatlandırıcılar ön plana çıkmaktadır.
Katılımcı Ürün Grupları :
Amino Asit Tahıl ve Tahıl Ürünleri Kakao ve Çikolata Kollajen Renkler Emülgatörler Sıkılaştırıcı Ajanlar ve Gıda Asitleri Enzimler Uçucu Yağlar Yağ Değiştiriciler Yağlar ve Yağlar Lifler Tatlandırıcılar, Çeşniler ve Baharatlar Gıda Katkı Maddeleri, Malzemeler ve Takviyeler Meyve ve Sebzeler Sağlık, Nutrasötikler, Organik ve Fonksiyonel İçerikler Fındık ve Tohum Ürünleri Bitki Özleri ve Botanikler Prebiyotikler ve Probiyotikler Koruyucular Proteinler Stabilizatörler ve Kıvam Arttırıcılar, Bağlayıcılar, Tekstüre ediciler Tatlandırıcılar Maya Ürünleri