Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından kurulan T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (T3 GSYF), Türkiye'nin yenilikçi teknoloji ekosistemine destek olma amacı doğrultusunda ilk yatırımını gerçekleştirdi. 3D yazıcı teknolojileri alanında yenilikçi çözümler sunan Co Print, T3 GSYF’den aldığı 200 bin dolarlık yatırımla uluslararası pazarlarda büyümeyi hızlandırmayı, üretim kapasitesini artırmayı ve küresel bir marka olmayı hedefliyor.
Co Print, tek bir baskı ucu kullanarak çok renkli ve çok malzemeli modeller üretme olanağı sağlayan yenilikçi teknolojisiyle 3D yazıcı sektöründe fark yaratıyor. Bu teknolojiyle, Take Off Girişim Zirvesi'nde büyüme aşamasındaki ilk 10 girişim arasında yer alarak 200 bin dolarlık yatırım ödülüne layık görüldü.
Şirketin başarıları arasında, Kickstarter kampanyalarıyla kısa sürede yüz binlerce dolarlık fon toplaması ve Fonbulucu platformundaki yatırım turlarındaki performansı öne çıkıyor. 11-12 Aralık tarihlerinde düzenlenen Take Off Girişimcilik Zirvesi’nde ilk turda 1.587 yatırımcıdan 3 milyon TL toplayarak kitle fonlaması rekoru kıran Co Print, ikinci turda Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar’ın desteğiyle toplamda 7 dakikada 12 milyon TL yatırım elde etti. Bu başarılar, Co Print’in uluslararası pazarlarda büyüme potansiyelini önemli ölçüde güçlendirdi.
T3 GSYF ile Stratejik İş Birliği
T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, sadece finansal destek sağlamakla kalmayıp aynı zamanda stratejik yönlendirme ve yatırım sürecinin her aşamasında girişimcilerle yakın işbirliği içinde çalışarak, iş modellerini geliştirmelerine ve büyümelerine olanak tanımaktadır. Co Print’e yapılan bu yatırım, T3 GSYF’nin Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimcilik ekosistemine olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı. Bu iş birliği, Co Print’in AR-GE çalışmalarını hızlandırmasına ve yenilikçi ürünlerini küresel pazarlara sunmasına olanak tanıyacak.
Öte yandan T3 GSYF desteğiyle Co Print, ABD ve Avrupa pazarlarına açılmayı ve yeni üretim hatları kurarak kapasitesini artırmayı planlıyor. Şirket, katıldığı uluslararası teknoloji fuarlarında büyük ilgi görmeye devam ederken, yenilikçi teknolojileriyle tasarım ve üretim alanlarında önemli avantajlar sağlıyor.
T3 GSYF’den Türkiye’nin Teknoloji Ekosistemine Güçlü Bir Katkı
T3 GSYF’nin Co Print’e yaptığı yatırım, Türkiye’nin teknoloji odaklı girişimlerini uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmek için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu iş birliği, geleceğin teknolojilerini şekillendirme ve Türkiye’nin küresel teknoloji ekosistemindeki yerini güçlendirme yolunda güçlü bir örnek teşkil ediyor.